Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós tekercs a konyha világától

Kakaós tekercs a konyha világától
Kakaós tekercs a konyha világától
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelihez vagy uzsonna dobozokba is készülhet ez a kakaós tekercs.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejbe keverünk 1 mokkáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, cukorral, tojással, tojássárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel.
  3. Dagasztani kezdjük, mikor a tészta kezd az edény falától elválni, hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  4. Mikor már a tészta nem ragad, kettévesszük, az egyik részbe bedagasztjuk a vízben elkevert kakaót.
  5. A kétféle tésztát kelesztőtálba tesszük, és kb. 1 óra alatt a duplájára kel.
  6. Mikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, a tésztákat 3-3 felé osztjuk. 30 percig pihentjük.
  7. Kinyújtunk 1 fehér és 1 barna tésztát is. Egymásra rakjuk, a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A másik 2-2 tésztából is így készítünk tekercset. A rudakat kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  8. Sütőpapírral leterített sütőlemezen, 180°C-on, kb. 25 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs, kakaós csiga, kelt tészta, kelt kakaós csiga

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lolenula
lolenula / lolenula Wed, 2016-02-10 18:34

Kedves Szakács! :) Nagyon tetszik a recept, gondoltam kipróbálom. Viszont alkalomra sütném rengeteg más finomság mellé, jelenleg azt logisztikázom, hogy mikor melyiket süssem. Az érdekelne, hogy mennyire árt a kakaós csigának, ha áll 1-2 napot? Nagyon szépen köszönöm a választ előre is! :)

Konyhavilág
A konyha világa / Konyhavilág Wed, 2016-02-10 23:13

Kedves Iolenula!
Ez a kakaós tekercs élesztős kelt tészta és ezért csak frissen őrzi meg a puhaságát, 1-2 napi állás nem tesz neki jót. Igazán frissen, sütőből kivéve az igazi. Remélem tudtam segíteni.

588
finomliszt 60 dkg
cukor 9 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
1 teáskanál
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaj 8 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
víz 2 evőkanál
tojás 1 db