Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós tortaalap másképpen

Kakaós tortaalap másképpen
Kakaós tortaalap másképpen
12 perc / előkészület: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az alapja a legtöbb tortának, amiket én készítek. Általában édes kesudió krémet teszek erre, amit a képen is jól látni. Itt meg is lehet állni, és csak egy egyszerű kakaó öntettel le lehet fedni. Az enyémen vegyes gyümölcskrém van eperrel, és mézes eperszósszal. Azért nem raktam fel az egész receptet, mert nem szeretném elvenni senki kedvét az ilyenfajta torták elkészítésétől, mivel nagyon sok alapanyag szükséges hozzá. Az alap elkészítése egyszerű, nagyon finom, túrótorták alapjaként is. A keksz szerintem tele van adalékokkal, így sokkal egészségesebb.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egészséges étkezéshez több rost, és kevesebb adalékanyag. Sütés nélküli tortához, nyers vega étkezéshez. Ne felejtsük el a mandula hatásait, és még a fogyni kívánók is ehetnek belőle:)))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őrölt mandulát és a datolyát pépesre daráljuk. Az így kapott "tészta" könnyen formázható.
  2. Keverjük bele a kakaóport és a sót, dolgozzuk jól össze.
  3. Tegyük a kívánt tortaformába, és ujjainkkal nyomkodva szépen egyengessük el az alapot.
  4. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, így hamar megdermed. Ezután tesszük rá az ízlés szerint elkészített krémet.
  5. Főzni nem kell, az íze kellemesen krémes és csokis.
  • elkészítettem: 42 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 169
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

egyéb elnevezések

mandulás tortaalap, süteményalap, kakaós sütialap

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

putypurutty
putypurutty Thu, 2012-07-05 18:36

Kedves Kristina!
Nyers mézet hol szoktál beszerezni, és a többi nyers hozzávalót? :) A BioABC-ben szoktak lenni, én oda szoktam járni...
üdv

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-07-05 19:36

Kedves Putypurutty!

Ha megkérdezed VegaDia-át Ő nagyon járatos a mit-hol lehet beszerezni "akcióban". Az én forrásaim kicsit távolabbra esnek.
Találtam egy kistermelőt aki házhoz is szállít és sok helyre ingyen válal szállítást (ha jól emlékszem Budapesten válal). Nem tudom..lehte érdemes utána nézni.
http://www.mezfutar.hu/index.php?menu=menu031
Ha nyers sütit csinálok szoktam tiszta méhpemőt is használni, de amikor megnéztem a neten majdnem hagyat vágtam magam az árrától, így azt nem merem ajánlani.
Nagyon szépen köszönöm az információt a BioABC-vel kapcsolatban:)
További szép napot!
Üdv,
Kristina

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2012-07-06 12:47

Megnéztem a BioAbc-t a neten, nagyon jól felszerelt üzlet:) köszönöm az információt.
További szép napot!
Üdv,
Kristina

talanka
talanka Sat, 2012-05-19 15:59

Kedves RAW!

Hát én meg nem figyelek, egy másik recepthez írtam, de itt is köszönöm a receptet! Elkészítem! Minden jót! Kat

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 17:19

Még valami:)
amikor ml-ben adom meg a mennyiséget pl a gyümölcsnél akkor aprítva kell mérni nem egészben.

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 17:17

Kedves Kat!
Nagyon szívesen:) Még egy dolgot elfelejtettem megemlíteni. Ha nem vendégeknek csinálod és szeretnél többet csinálni magadnak akkor a megadott mennyiséget oszd el kisebb tartályokban és a mélyhűtőben akár 1-2 hétig is el áll. Nagyon gyorsan "kiolvad" de az állagát vagy az ízét nem veszíti el. Az enyém is a képen a fagyasztóban volt napokig mire sort tudtam keríteni a lefényképezésére. Ez nem egy olyan süti ami veszt az értékéből a fagyasztas során. A másik meg az, hogy nagyon sokan azért adják fel a nyers étkeket mert sütikre vágynak, és sokszor nincs idő az elkészítésére. A fagyasztóban így tárolt süti nagyon jól jön azokon a napokon amikor édeségre vágyunk. Ma és holnap csinálok egy csomó csokis nyers sütit, pudingot, meg csokit... hasonlókat, ha érdekel és ha szereted a csokis dolgokat:) További szép napot!
RAW

talanka
talanka Fri, 2012-05-18 13:58

Köszi szépen! Kedves vagy!
Én majdnem 2 éve paleozom, most megyek a nyers felé egy kicsit, szerintem lesz itthon hozzávalóm!
Minden jót! Üdv. Kat

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 12:48

eper szósz
-eper
-méz
Apróra darabolva turmixold az epret a mézzel, tálalás elött teszed a tortára.

Ehez nem írtam mennyiséget mert attól függ, hogy mennyire édesen szereted.

Az egész torta elkészítéséhez még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy nem könnyű elsőre pontsan eltalálni még a megadott mennyiséggel sem, de az a jó benne, hogy nem lehet elrontani:))
Kóstolgasd készítés közben így jobban el tudod dönteni, hogy mennyire édesen szeretnéd.
A krém sűrű de folyós is lesz egyben ne aggódj megfog kötni a hideg hűtőben.

Ha valamit kifelejtettem volna kérlek szólj rám:)
Szerintem még annyit, hogy az alap kesukrém finomabb a citrommal jól is megy a gyümölcshöz a tetején.
Üdv,
RAW

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 05:06

A gyümölcsös réteg alapanyagai:
Itt úgyadom meg az arányokat, hogy a legtöbb és a legkevesebb. Te döntsd ell hogy milyet szeretnél több gyümölcs vagy több kesú. Én több gyümölcsöt raktam bele igaz úgy egy kicsit más az ízvilága a két réregnek.
5oo ml kesudió (én csak 125ml raktam bele)
125 ml agave
citromlé ízlés szerint
2oo ml gyümölcs (én 35o ml raktam bele)
6o ml kókusz olaj (hidegen sajtolt)
1 ek darált lecitin

Először turmixoljuk össze a kesut az agaveval, ted bele a gyümölcsöket citromlevet lecitint, és legvégül a kókuszolajat. Vigyázz nehogy a zsírok kicsapódjank a sok turmixolástól.

Amikor már a fehér kesukrém megkötött ted rá a gyümölcskrémet és tedd vissza a fagyasztóba 1-2 órára vagy a hűtőbe addig amig meg nem szilárdul.

Kicsit várni kell a szeletelésnél ha fagyasztod.

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 05:07

A fehér kesudió krémhez:
5oo ml kesudió finomra darálva
5o ml agave vagy juharszirup
5o ml nyers méz (hőkezeletlen)
1 db közepes citrom leve (elhagyható ha nem akarod citromosra csinálni)
1/2 ts vanília (ha lehet igazit használjunk)

Turmixgépben pépesre turmixoljuk. Ha a méz és az agave nem elég hozzá akkor nagyon kevés vízet vagy mandulatejet lehet hozzá tenni. A krém legyen sűrű. Tegyük az alapra (mandula és datolya) és fagyasztjuk(1-2 óra) vagy a hűtőben tartjuk egy éjszakára.

Természetesen ezt az adagot lehet változtatni ha kevesebbre van szükséged. Én ennek a feléből csináltam az enyémet kicsi torta volt.

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2012-05-18 14:13

Kedves Kat!
Szuper:)) akkor nem is fogom vissza magam. Ma este majd felteszem. Azt hiszem holnap teszik fel a nyers eperhabomat gyümölcsökkel, ahhh...eszméletlenül finom ha érdekel annak a habja is nagyon finom ezen a tortán. Kellemes kalandozásokat kívánok a nyers édeségek körében. Neked is minden jót!
Üdv,
RAW

talanka
talanka Fri, 2012-05-18 11:27

Bocsi, hogy készíted el a rávalót, azt akartam írni pld. azt az epreset, vagy a kesu krémet? Azt szerettem volna írni!!

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2012-05-18 12:54

Kedves Talanka!
Nagyon örülök az érdeklődésednek, ma este vagy szombaton leírom és felrakom ide a hozzá szolásokhoz. Igazából könnyű és gyors csak az alap anyagok beszerzése lehet egy kicsit macerás de azt is meg lehet oldani.
Üdv,
RAW

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2012-05-18 12:47

Kedves Talanka!
Nagyon szépen köszönöm:) Ezt a tortát úgy szoktam elkészíteni, hogy semmit nem főzök meg amit rá teszek. Így a kesú és a gyümölcsök is megtartják az eredeti ízt az összes vitaminnal és enzimekkel eggyütt. Nincs benne se tojás se liszt se tej. Ha érdekel akkor majd leírom a receptet.
További szép napot!
Üdv,
RAW

189
mandula 20 dkg
datolya 12 db
cukrozatlan kakaópor 4 ek
1 csipet