Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti

Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti
Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pünkösdre akartam egy sütit a családnak. Pár nappal ezelőtt sok tömény tortát ettünk egy bulin. Gondoltam, egy kicsit lazábbat csinálok (ligh-osnak egy süti sem mondható). Már nézegettem Pimkie (NoSalty) Csokikrémes-meggyes sütijét, így ebből indultam ki. Köszönet érte. A tészta az ő receptje alapján készült, csak az általam használt módon. A krémet teljesen átvariáltam, ugyanis én mascarponésat akartam. Igaz kicsit folyós lett, legközelebb több mascarponét is elbírna, talán akkor jobban tartana. Igaz, most ez a "lazasága" volt a legszimpatikusabb azoknak, akik kóstolták. Nem akartam most mégcsak megszórni sem semmivel, ezért "díszítettem" a tetején a krémet ezzel az ismert módszerrel.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Bármikor javasolt, ha valamilyen "lazább" édességre vágyunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kimérjük a hozzávalókat. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy nagyobb keverőtálban kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a sóval, és citromlével. Ha már kemény, apránként belekeverjük a vaníliával elkevert cukrot. Ha már nem serceg a cukor, apránként beleöntjük,  közben keverjük az olajat, majd a tejet.
  3. A végén belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, és lassan keverjük tovább, de csak addig, amíg szükséges.
  4. A masszát beleöntjük a tepsibe, és tűpróbáig sütjük.
  5. Krémek: A pudingot a tojássárgájával csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és felfőzzük. Lehűtjük, (pl. hideg vízbe állítva).
  6. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és belekeverjük a jól kihűlt pudingot. Jó krémesre eldolgozzuk.
  7. A krémet kb. 3 felé vesszük. Egyikbe belekeverjük a cseresznyedzsemet és a meggyaromát. Megkóstoljuk elég édes-e, ha nem, teszünk még bele porcukrot.
  8. A másikba beleszitáljuk a kakaót és teszünk bele rumaromát. Ezt is megkóstoljuk.
  9. A harmadikba vanília aromát csepegtetünk és megkóstoljuk. Mindhárom krémet betesszük a hűtőbe.
  10. A közben megsült tésztát, hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben, majd egy sütőpapírra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. A tészta összeállítása: a kihűlt tésztát három lapba vágjuk hosszában. Ha kicsit folyós a krém a tepsiben töltjük meg, ha nem, akkor tálcán is lehet.
  12. Az alsó lapra kenjük a cseresznyés krémet, a második lapra a vaníliásat. A harmadikra, ami egyben a teteje is a kakaósat. A krémet kicsit elsimítjuk, majd egy kiskanállal mintát csinálunk rá.
  13. A kanalat a hátuljával a krémhez érintjük és felemeljük, így lesz egy kis 'pukli" (vagy minek is nevezzem).
  14. Betesszük a hűtőbe kicsit összeérni és dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 247
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes süti, meggylekváros sütemény, vaníliás süti meggydzsemmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-06-04 18:36

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon örülök, mert ez az első amit kiemeltetek!
Marcsi-Boszi

511
tojás 5 db
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojássárgája 6 db
porcukor 18 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 7 dl
mascarpone 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rumaroma 3 csepp
vaníliaaroma 3 csepp
meggylé 3 csepp
cseresznyedzsem 1 ek
1 csipet
citromlé 3 csepp