Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakashere pörkölt

Kakashere pörkölt
Kakashere pörkölt
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik nagy kedvencem.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nokedlival vagy, és szerintem ez jobban megy hozzá, túros csuszával tálaljuk. Zöldpaprika karikával díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakasherét megtisztitjuk, bő vízzel megmossuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírra feltéve aranysárgára pirítjuk.
  3. Majd hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, és a zöldpaprikát, és némi vizet (1dl). Ezt lefedve lassú tűzön pároljuk, amíg el nem készül a lecsós alap. Utána rászórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a kakasheréket.
  4. Ezt  1-2 percig a saját levében főzzük (Vigyázzunk nehogy a pirospaprikát megégessük mert keserű lesz), utána felöntjük 3/4-ig vízzel. Menet közben hozzá adjuk a köménymagot, a fokhagymát összezúzva, és a vörösbort.
  5. Ízesítjük sóval és borssal. Lassú tűzön készre főzzük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 78 317
elküldve: 8
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Borostyán Tamás

Mióta szakács: 2010.12.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bográcsos kakashere pörkölt, kakashere pörkölt bográcsban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

El Chamborgho
El Chamborgho Sun, 2016-09-11 12:02

A kakashere pucolást a saját tapasztalatom alapján tudom leírni. Vizet forralok, nem kell, hogy lobogjon, bele 5-6 herét, benne kb 1 percig, nagyságtól függ, ha nagyok, 2 percig, tányérra kiteszem. Hűlni hagyom, ez kb 3 perc, a here külső oldalát éles késsel végigmetszem, mindkét oldalról a hártyát középre húzom, majd a vezetéket kivágom.

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Sun, 2014-05-11 09:14

Én is a here pucolását szerettem volna megkérdezni...de! Husika beírása óta eltelt 4 év..és még ő sem kapott választ. :(

panyitimi
Panyitimi / panyitimi Thu, 2014-05-29 16:57

Kedves Marcsi!
Próbálom a kakasherét,mint alapanyag feltenni,de eddíg nem sikerült :( Viszont szívesen segítek Neked. A piacon vásárolt kakas vagy pulykaherét alaposan megmosod. Én csak a lelogó hártyáktől szoktam megszabadítani. Adja magát. Kicsi fokhagymás tejben is áztathatod,én nem szoktam,nagyon finom úgy is. Ezután már bátran elkészítheted. 60-90 perc alatt szoktam elkészíteni. A napokban tettem fel egy pörköltreceptet,miután aktíválják,megtekintheted,ha gondolod. Kellemes főzőcskét! Timi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 19:50

 Szia Tamas!Meg nem foztem kakasheret,ezert a pucolasarol erdeklodnek.Pulykaheret tudok venni,de gondolom a pucolasa hasonlo.Kb. mennyi ideig kell fozni?Koszi a valaszt,es Boldog Uj Evet !

654
kakas 3 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
mangalica zsír 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
paradicsom 2 db
tv paprika 4 db
zöldpaprika 1 db
fokhagyma 4 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
száraz vörösbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint