Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakasleves

Kakasleves
Kakasleves
210 perc / előkészület: 10 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy boldog életút szomorú végét láthatjuk itt :-(((

Drága unokanővéreméknek köszönhetően egy csodálatos ízű, igazi futkározós, tyúkudvaros kakasból főzhettem levest. Azok a szálkásított combizmok...! :-) Gyönyörű egy Békési jószág volt!

Azt hiszem szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon finom is lett.

Lehet, hogy sokaknak nemtetsző, hogy csak a végén teszem bele a zöldségeket. Tudom az a hagyományos, hogy lehabozás után kerülnek bele, és együtt főnek órákig. de akkor már olyan szétfőttek lesznek, amit mi nem kedvelünk.

Így viszont van egy finom tyúk-, marha-, stb. erőlevesünk, amibe belefőzzük a zöldségeket, amik szinte még ropogósak, frissek, szerintünk élvezetesebb ízűek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főzésre előkészített, megtisztított kakast feldaraboljuk.
  2. A húst egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy az kb. kétszeres magasságban legyen a hús felett. 
  3. Feltesszük forrni (de figyeljük nehogy zubogva felforrjon!), majd ha felforrt, azonnal levesszük a lángot alatta, ekkorra össze is állt a tetején egy habréteg, amit leszedünk. Innentől szinte csak a legkisebb lángon szabad főzni. A hab leszedést ismételgetjük még párszor.
  4. Ha már szép habmentes, besózzuk, borsozzuk, beletesszük a megvágott vöröshagymát, és rászórjuk a szerecsendiót. 
  5. Lefedjük, beállítjuk alatta a lángot, hőfokot, és csak gyöngyözve főzzük. Ez kb. 3 óra, ami természetesen a hús milyenségétől függően több idő is lehet.
  6. Közben megtisztítjuk a leveszöldségeket, és ha már puhára főtt a hús, hozzátesszük a zöldségeket is. Kb. 10 perc alatt azokat is megfőzzük.
  7. Mindezek alatt levestésztát főzünk ki.
  8. A kész levesből kivesszük a húsokat, zöldségeket, a levét átszűrjük.
  9. Tálaláskor a húsdarabokkal, tésztával, zöldséggel megrakott tányérokba merjük a levest.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 910
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves kakasból, házi kakasleves, húsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-29 18:34

A leves, na az mesés lett!! :-))
És kipróbáltam a Te zöldségfőzési módodat, finom lett.:-)
A gond csak egy volt, szegény kakasnak miért csak egy taraja van? Mindenkinek ízlett, négy fele lett vágva.:-))
Szép nyárias hétvégét, ünnepi napokat.:-)
Éva-Anyóca

449
kakas 1.2 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 közepes db
tészta 20 dkg
víz 2 l