Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaspörkölt bográcsban

Kakaspörkölt bográcsban
Kakaspörkölt bográcsban
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a párom a bográcsos szakács. Kedvence a kakaspöri -minden évben anyósom nevelgeti hozzá a kakasokat, együtt is fogyasztja el őket a család.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tésztát, galuskát, tökfőzeléket adhatunk mellé köretnek, savanyúságból uborka-, cékla-, káposztasaláta jöhet hozzá.
A legfontosabb a finom fehér kenyér mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldaraboljuk a kakast, felkockázzuk a vöröshagymákat.
  2. A zsírban és kevés vízzel -hogy éppen csak befedje- a hagymát kb. 1 órát főzzük.
  3. Ha a vöröshagyma megpuhult, beletesszük a húst, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, pirosaranyakat és a gulyáskrémet, az őrölt köményt.
  4. Forrás után 1,5-2 óra hosszát főzzük, időnként megrázzuk a bográcsot.
  5. Ha megfőtt, 3-4 ek őrölt pirospaprikával megszórjuk, és kb. 10 percig tovább főzzük.
  6. Ízlés szerint csípőspaprikát lehet belerakni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 83 005
elküldve: 6
receptkönyvben: 167
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt kakasból

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ecchphoto
ecchphoto Sun, 2012-01-22 21:11

Igen, pontosan. Nekem is ez volt az első ami a szememet kibökte. Régesrégen rosszul kezdődik. Vannak kaják, amibe soha semmilyen körülmények között nem teszek ilyesmiket. Megértem, ha valakinek nincs a rokonságában vagy a közvetlen ismerősi körében megfelelő beszerzési forrás a megfelelő alapanyagokhoz, de akkor is kutatni kell. Kérdezősködni. Vásárban szaglászni, hol vannak eldugott kis standok őstermelők akiknek megfelelő a terménye. Hozzá se fogok az ételhez, ha a bázis alapanyagok nem jók vagy nincsenek.
Félreértés ne essék, ezt most nem bántásból írtam, de ilyen receptet kár felrakni..

Pasi
Pasi Fri, 2018-10-19 15:29

nah, ezért regisztráltam... tarackos megjegyzését már örömmel vettem, a lényeget ragadta meg, ecchphoto pedig kifejtette bővebben. vagy normálisan főzünk, vagy nem kéne, de legalábbis közzétenni nem...a családomnak, barátoknak ilyet? soha! és igen, veszem a fűszerpaprikát cecéről idős kistermelőtől... és télen nem fűízű agyonpermetezett marokkói paprikát és rettenetes spanyol műparadicsomot használok, hanem szeptemberben a már pirosodó hazai paprikából teszek el lecsót, amit részben már eleve pépesítve fagyasztok le, s az megy a pörköltökbe... ja, és a lecsópaprika javát kiválogatom, lefagyasztom egészben, s télen az megy a húslevesbe... amúgy persze mindenki úgy rontja el, ahogy akarja, de a "tubusból fűszerezést" azért tényleg nem kéne terjeszteni... és még annyit, hogy nekem sincs (még) öntöttvas vasbográcsom, ami legjobb volna kakashoz, de ha zománcosban főzi is valaki, a kakaspörkölt pláne rövid lében készül, és végén sem úszik, mint a képen látható termék... én sem bántásból írom, inkább a férfimundér becsülete védelmében! ja, és nehogy eltanulja valaki, aki még ártatlan...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-29 09:58

Ha bográcsban főzünk, azt időre nem lehet. Függ, szegény állat korátol és a társaságtól. Hogy senki ne legyen türelmetlen, csinálj valami rágcsát és legyen elég ital, egy kis halk zene sem árt, amivel a főzési idő alatt a banda elvan. A túroscsusza hozzá, hát az telitalálat. Afera

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-22 12:30

Én teszek bele vörösbort és túrós csuszával tálalom, hogy itt voltatok kedvesek ajánlani, de az én kakasomnak nem lett elég a fent megadott idő,sajna több kell neki.De mikor készen volt, hát.az maga a menyország, a gyerekeim alig várták, és nem csak, mert éhesek voltak.Éva-Anyóca

makka80
makka80 Fri, 2010-06-25 19:31

Szia! Mielőtt kész önts bele 1dl vörösbort és főzd vele 15-20 percig!

1168
kakas 7.5 kg
vöröshagyma 7 közepes fej
fokhagyma 7 gerezd
libazsír 1 ek
paprikakrém 160 g
csípős paprikakrém 160 g
gulyáskrém 240 g
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 ek