Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaspörkölt bográcsban Kozma módra

Kakaspörkölt bográcsban Kozma módra
Kakaspörkölt bográcsban Kozma módra
210 perc / előkészület: 60 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi túrós csuszával tálaltuk, amit Panni menyem készített, finom házi túróval és jó sok szalonnapörccel, amiért közelharc folyt, hogy mindenkinek jusson a második adagra is. Erre az adagra 30-an voltunk, és el is fogyott.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Én száraz akácfával tüzeltem a bogrács alá. Nagyon lassú tűzön főzzük, hogy éppen csak forrjon. A gyors forralásnál szétesik a hús, mielőtt készen van. Kb. 95%-os állapotban leveszem a tűzről, mire tálaljuk, megpuhul a forró szaftjában. Jó étvágyat kívánok! Erős zöld paprikát is főzhetünk bele, ha van rá igény. Ennek elég 20perc főzés és kivesszük a pörköltből. Ezt külön tányéron tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított kakasokat feldaraboljuk nem túl apróra, hideg vízben áztatjuk addig, míg a bográcsba bele nem kerül.
  2. A tiszta vasbográcsba beletesszük a zsírt, mikor felolvadt, 1 ek sót teszünk bele, és mehet bele az összevágott hagyma, üvegesre pároljuk.
  3. Ezután ráöntjük a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot és a kimagozott, szintén apróra vágott paprikát. Jól összekeverjük, kb. 2 dl vizet öntünk rá, és egy kicsit meg dinszteljük .
  4. Most levesszük a bográcsot a tűzről, a közepére mehet rá az őrölt paprika, összekeverjük.
  5. Mehet rá a jól lecsurgatott kakas a máj és a here kivételével, ezt majd a legvégén kb. 15 percre tegyük bele.
  6. Na, ezt jól összekeverjük, és mikor már levet engedett (kb. 15-20 perc), beletesszük a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, hogy a húst éppen ellepje. (A vizet lassan adagoljuk, hogy ne hűtse le a húst.)
  7. A sóval óvatosan, a vizet, ha kell pótoljuk, hogy azért elegendő szaftja maradjon, mire megfő.
  8. Köretnek túrós csuszát vagy nokedlit adjunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 42 686
elküldve: 4
receptkönyvben: 68
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozma Gyula

Mióta szakács: 2010.08.25.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bográcsos kakaspörkölt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baxicus
baxicus Thu, 2015-10-29 13:40

Király vagy Gyula!!!! A kakaspöri hibátlan, a kömény sem sok, a paprikázást szoktam másként, a hússal együtt 1 kanál, a vége előtt kb: fél órával a másik 2 kanál így a végén lesz kész a szaft! A pörid zsivány-király!!!!!!!!!!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2013-09-03 11:52

Kedves Imre Bátyám!
Bátyám vagy, mert szűk két esztendővel vagy idősebb nálam, de ez nem jogosít fel Téged arra, hogy ne tegyél fel a receptjeid közül! A hozzászólásaidból látszik, hogy nagy gyakorlatod van ebben a sportágban. Légy szíves, az eddigi szokásodon változtass. Várjuk a recepteket. Jó egészséget kívánok:
Zoli

1651
kakas 10 kg
mangalica zsír 50 dkg
tv paprika 6 db
hegyes erős paprika 4 db
paradicsom 5 közepes db
vöröshagyma 1 kg
fűszerpaprika 3 ek
őrölt fűszerkömény 15 g
bors 5 g
fokhagyma 10 gerezd
0 ízlés szerint