Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta

Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta
Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta
160 perc / előkészület: 40 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piskóta puhaságát a krémes tejszín és a roppanósra sült habcsók teszi igazán izgalmassá, míg ízvilágát az áfonya fanyarsága, a prosecco habzó üdesége és az illatos kakukkfű teszi teljessé.

hozzávalók / 8 adag

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Szólj hozzá!

elkészítés

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

  1. Az áfonyákat egy edénybe helyezve (a díszítéshez pár szemet félretéve) kicsit összetörjük, majd rászórjuk a cukrot. 1-2 órán keresztül állni hagyjuk, majd belereszeljük a citrom héjat, hozzáadunk 1 dl proseccot, és egy lábosban közepesen lángon addig főzzük, míg a szemek összeesnek, a leve pedig elfő. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sziruphoz a proseccot összekeverjük a mézzel, belehelyezünk egy szár citromos kakukkfüvet, majd hűtőben 1-2 órán keresztül ezt is állni hagyjuk.

piskóta

  1. Egy nagyjából 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat alaposan kikeverjük a cukorral, egy kevés lisztet hozzáadva egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citrom héját, majd legvégül a proseccot. Teljesen simára keverjük.
  2. A masszát a tortaformába simítjuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

habcsók

  1. Előkészítünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, a sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a kétfajta cukrot. Ezután hozzáadjuk az ecetet, és további legalább 5 percig verjük, míg fényes, sűrű habot kapunk.
  2. Sütőpapírra halmozzuk, 50 percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni.

a torta összeállítása

  1. A tejszínhabot felverjük a vanília kivonattal.
  2. A piskótát kivesszük a formából, majd a tetejét egyenesre vágjuk. A piskótát átitatjuk egy kevés kakukkfüves sziruppal, vékony rétegben megkenjük az áfonyakrémmel. A tejszínhabot rákanalazzuk az áfonyakrémre, a habcsókot kisebb darabokra törjük, ráhalmozzuk a tejszínhab tetejére, a végén pedig megszórjuk áfonyával és a citromos kakukkfűvel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mompea

Mióta szakács: 2017.06.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: nyár
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
áfonya 150 g
nádcukor 20 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
kakukkfű 1 csokor
prosecco - habzóbor 2 dl
méz 1 ek
vaj 100 g
tojás 3 db
nádcukor 100 g
finomliszt 150 g
sütőpor 1 teáskanál
vanília 1 db
prosecco - habzóbor 1 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 3 db
cukor 100 g
nádcukor 20 g
ecet 1 tk
habtejszín 250 ml
vanília kivonat 2 kávéskanál