Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban

Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban
Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkecomb filé sokkal ízletesebb a mellnél, mivel több zsiradékot tartalmaz. Azzal, hogy vajban sütjük meg, különösen puhává és zamatossá válik, és az egész ételnek egy nagy lökést ad az, hogy száraz fehérborban még meg is pároljuk. A gombamártáshoz én szárított, vegyes erdei gombamixet használtam, de természetesen készíthetjük az ételt friss gombával is. A tejszínes-kapros-gombás raguval különösen pikáns ízhatást érhetünk el, amely jó kiegészítője a vajban sült és borban párolt kakukkfüves csirkecombnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecomb filét kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Ezt követően pár csepp olívaolajat öntünk a húsra, és a szárított kakukkfüvet belemasszírozzuk. Kb. 15 percre félretesszük, addig elkészítjük a mártást.
  2. A szárított gombát langyos vízben kb. 20 percig áztatjuk. Mindeközben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kis lángon teflon serpenyőben megdinszteljük. Mikor a szalonna már kissé megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott  vöröshagymát.
  3. Mikor a vöröshagyma már üvegessé vált, hozzáadjuk a kiáztatott és lecsöpögtetett erdei gombát. A gombát így pár percig főzzük, majd a raguhoz hozzáöntünk kb. 2 dl száraz fehérbort, és amikor a bor már kissé forr, hozzáadjuk a tejszínt és a kaprot. A mártást addig forraljuk, ameddig be nem sűrűsödik, közben kissé megsózzuk, belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát, és megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral. Mikor a mártásunk már kellően besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.
  4. Nagyobb méretű serpenyőbe dobjuk a vajat, és hozzáadunk 3 ek olívaolajat. Mikor a vaj elolvadt az olajban, hozzáadjuk a csirkét, és mindkét oldalát készre sütjük. Miután a csirke megsült, az összes húst visszapakoljuk a serpenyőbe, nyakonöntjük 1,5 dl száraz fehérborral, és kis lángon kb 7-8 percig pároljuk. Ekkor a hús magába szívja a fehérbort, és még puhább, zamatosabb lesz.
  5. A mártást a hús mellé szedjük, főtt barna vagy fehér rizzsel tálaljuk. A maradék száraz fehérborral leöblítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 063
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kakukkfüves csirkecomb, erdei gombás csirke, sült csirke,csirke gombamártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szhorvathm
szhorvathm Fri, 2012-05-11 15:20

Kedves PIT!

Éppen fogyókúrázom (szolídan), de ezt meg kellett csinálnom! Már olvasásra is nagyon jónak tűnt, de elkészítve...több, mint finom!!!!
Csak csiperke gombám volt itthon, de azzal is tökéletes! Legközelebb másfajta gombával próbálom ki...mert biztosan lesz legközelebb!

1175
csirke felsőcomb 6 db
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
szárított gomba 25 g
kapor 2 csokor
vaj 5 dkg
olívaolaj 3 ek
főzőtejszín 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fehérbor 3.5 dl