Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával

Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával
Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy újra szezonjuk van a friss zöldfűszereknek, szinte minden ételembe helyet kapnak, hiszen sokkal intenzívebb, és aromásabb az ízük, mint a szárított fűszereké. Szegény kis citromos kakukkfüvem bánta, de mi hálásak voltunk érte, mert nagyon feldobta, ezt az amúgy is nagy kedvenc egytálételt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat alaposan megmossuk, és papírtörlőn leszárítjuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és ráöntjük a combokra, kicsit megmasszírozzuk vele, hogy a pác mindenhol átjárja a húst, majd lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A burgonyát kefével megdörzsöljük, és sós vízben előfőzzük.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük a combokat, és alufóliával lefedve sütjük kb. 40 percig 170 fokon.
  5. A burgonyát negyedeljük, és miután a husiról lekerült a fólia, beletesszük a tepsibe. Összemozgatjuk, hogy jusson pác a burgonyára is, és kevés olívaolajjal locsolgassuk is meg, hogy szépen megpiruljon.
  6. Süssük további 50 percig 200 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 52 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 194
elküldve: 3
receptkönyvben: 183
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakukkfüves újkrumpli, citromos-kakukkfüves újkrumpli, pácolt csirkecombok újkrumplival sütve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Figura57
Figura57 Wed, 2013-05-15 19:45

Kedves kis gasztronauta! Mint olyan ember aki imád főzni, sőt 35 éve szenvedélyesen műveli is, kijelenthetem, hogy a receptjei, mi szem- szájnak ingere valóban remekek. Igaz szívvel ajánlom mindenkinek. Én már jó párat meg is főztem. De most a jelen esetben a pácról pár szót, ha lehetne, Tulajdon képpen csak citromból és annak reszelt héjából, olajból, sóból, fekete borsból valamint kakukkfűből áll? Ennyi, oszt jó napot? Szerintem így elég, csak a pácról nem ejtett szót! Köszönöm, és remélem, leszünk még oly szerencsések, hogy még több fincsi recepttel örvendeztet meg minket. Sok örömet a konyhában, és elismerést az asztalnál!

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2013-05-17 08:30

Kedves Figura57!
Hu, nagyon szépen köszönöm az elismerő és kedves szavakat, hihetetlenül jól esik ezeket a sorokat olvasni és örülök, hogy a receptjeim elnyerték a tetszését.
Valóban csak nagy vonalakban írtam a pácról. Úgy, ahogy mondja csak citromból (illetve citromhéjból), kakukkfűből, sóból, borsból és olívaolajból áll. Ennyi, oszt jó napot! :)
Még egyszer köszönöm szépen a biztatást és remélem, hogy a további receptjeim sem fognak csalódást okozni.
Szép napot és kellemes hétvégét kívánok
Üdv: Bea