Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves-csirkemájas rizottó

Kakukkfüves-csirkemájas rizottó
Kakukkfüves-csirkemájas rizottó
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rizottót, mert sokféleképp elkészíthető, ízesíthető. Volt itthon valamennyi csirkemáj, gondoltam, készítek egy ízletes rizottót egy kis kakukkfűvel megbolondítva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd szeleteljük kisebb kockákra a csirkemájat. Közben az alaplét kezdjük el melegíteni. Fontos, hogy végig alacsony lángon tartsuk melegen. Reszeljük le a sajtot is.
  2. A vaj felén és az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és főzzük fél percig. Ezután adjuk hozzá a májat, és pirítsuk le kicsit. Ha ez megvan, öntsük bele a rizst, majd keverjük alaposan össze. Ezt főzzük közepes lángon 2-3 percig. Amikor a rizsszemek széle már átlátszó, a közepük fehér, akkor felöntjük a borral. Keverjük össze, főzzük addig, amíg a bor teljesen elpárolog.
  3. Egy-másfél merőkanálnyi forró alaplét adjunk a rizshez, majd ízesítsük a kakukkfűvel. Keverjük össze, majd hagyjuk, hogy a rizs elfője az alaplevet. (A rizottó lényege az, hogy apránként adjuk hozzá az alaplevet, és hagyjuk elfőni.) Ezt ismételgetjük addig, amíg az alaplé el nem fogy. Egy krémes, szószos rizsételt kell kapnunk.
  4. Amikor az utolsó adag alaplét hozzáadtuk a rizshez, akkor tegyük bele a reszelt sajtot. Ezt főzzük össze még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. A lényeg, hogy a rizsnek „al dente”-nek kell lennie.
  5. Legvégül adjuk hozzá a maradék vajat, keverjük el, és fedjük le pár percig. Melegen tálaljuk!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 761
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey89

Mióta szakács: 2015.12.03.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

risotto

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

822
rizottó rizs 50 dkg
csirkemáj 35 dkg
csirke alaplé 1.5 l
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
fehérbor 1.5 dl
kakukkfű 2 teáskanál
sajt 50 g
vaj 70 g