Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves fehérboros sertésragu

Kakukkfüves fehérboros sertésragu
Kakukkfüves fehérboros sertésragu
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom vasárnapi ebéd, ha már unjuk a rántott húst. Mivel ennek a fogásnak igen gazdag az ízvilága, csak egy egyszerű rizsköretet ajánlok mellé. Utána pedig jólesik elkortyolgatni az üvegben maradt fehérbort.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst 5x5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. fél dl olajon a húsdarabokat elősütjük, az olajból kivéve melegen tartjuk.
  2. A visszamaradt pecsenyeléhez öntünk egy kevés olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megsózzuk, elkeverjük benne a kakukkfüvet, és fedő alatt megdinszteljük. Lehet, hogy soknak tűnik a hagyma, de nem kell megijedni, kell ennyi ahhoz, hogy jó sűrű, édes szaftja legyen.
  3. Amikor a hagyma már szépen megpárolódott, és a konyhát betölti a finom fűszeres illat, visszatesszük a húsdarabokat az edénybe. Ráöntjük a fehérbort, és lefedve kb. 1 órán át pároljuk.
  4. Ha már a hús omlós, puha, akkor belekeverjük a mézet, ettől az egész étel átlényegül, mennyei magasságokba emelve az ízvilágát. Ez a varázslat további 20 perc párolás alatt fog végbemenni.
  5. Tálalás előtt hagyjunk az ízeknek 10 perc pihenőt a fedő alatt!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 212
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu kakukkfűvel, mézes boros sertésragu, sertésragu

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

loofy
loofy Sun, 2013-04-07 12:06

tegnap elkészítettem ,és nagyon finom lett.tényleg kapott a méztől egy ilyen szép árnyalatot.ez az étel felüdülés az állandó pörkölt,sülthús,rántott hús kombó után.biztos hogy még jó párszor elkészítem.
nagyon köszönöm a receptet!!!! LIKE!!!! :D

Annamo
Annamo / Annamo Sun, 2013-04-07 20:47

Nagyon örülök a sikerednek! További receptötletek a blogomon: eletfuszerei.hu ! Szép estét!

loofy
loofy Sat, 2013-04-06 19:27

megkérdezhetem mitől lett ilyen pirosas színű? a hozzávalók alapján nem értem...:)

Annamo
Annamo / Annamo Sat, 2013-04-06 23:14

Szia! Igaza van Resprivata-nak, valóban kis lángon kell párolni, és a méz fogja megadni a szép színét. Nekem mindig ilyen színű. Az a tapasztalatom, hogy jót tesz neki, ha miután elkészült lefedve pihentetjük kicsit. Ez idő alatt is változik a színe. Érdekes, de valahogy így működik. :) Próbáld ki, nagyon finom, nálunk a család egyik kedvence!

resprivata
resprivata Sat, 2013-04-06 20:17

Szerintem attól, ahogy a borban szépen megpirul a hús, illetve a vége felé hozzáadott méz is segít mind a hagymának, mind a húsnak.
Másodszor is megcsináltam, ismét jól sikerült. :)
A tapasztalatom az, hogy kb. fél óra elteltével nagyon kell figyelni a husira, mert ellenkező esetben leég. Nagyon fontos az is, hogy fedő alatt kell párolni, különben pikkpakk elillan a bor. A takarék láng is elég, nekem így jobban kijöttek az ízek, de persze ez csak egy tipp.
Mivel a kakukkfű elég drága fűszer, most bazsalikomot tettem bele, de így is osztatlan sikert aratott.

Annamo
Annamo / Annamo Sat, 2013-04-06 23:16

Biztosan bazsalikommal is nagyon fincsi, ki fogom próbálni! Örülök, hogy bevált a receptem :)

735
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
fehérbor 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 3 ek
méz 3 ek
napraforgó olaj 0.5 dl