Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves-fokhagymás francia bagett

Kakukkfüves-fokhagymás francia bagett
Kakukkfüves-fokhagymás francia bagett
105 perc / előkészület: 75 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korán keltem, és gondoltam, meglepem a páromat frissen sült bagettel reggelire - sikerült is :-).
Nagyon finom ropogós lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a sót, kakukkfüvet és a fokhagymát.
  2. A langyos vízhez adjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfutattni).
  3. A liszthez adjuk az élesztős vizet, és bedagasztjuk a tésztát. (Ha túl kemény lenne a tészta, lehet még hozzáadni vizet, ha viszont nagyon puha, ragad, akkor lisztet adjunk hozzá.)
  4. kb. 45 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 6 részre osztjuk, és bagett formájúra sodorjuk.
  6. 2 sütőtepsit vastagon kivajazunk (de ki is lehet bélelni sütőpapírral, így biztosan nem ragad le), egymás mellé -de nem szorosan- rakunk 3 db. bagetett, és még 30 percet kelesztjük.
  7. Mielőtt betesszük sütni, lekenjük vízzel a bagettek tetejét (én 15 perc sütés után újra lekentem vízzel).
  8. Előmelegített sütőben (a sütő aljába érdemes rakni egy tálban vizet) 180 C-on (légkeveréssel) 30 perc alatt pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 183
elküldve: 6
receptkönyvben: 371
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sakati

Mióta szakács: 2009.12.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

fokhagymás-kakukkfüves házi bagett, fűszeres házi bagett

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edina070
Edina070 Mon, 2016-07-11 16:14

Imádom a kakukkfüvet,de nem kevés az egy tk.ennyi liszthez ? sütés után lehet érezni benne ? Ugyanez lenne a kérdésem a fokhagymara vonatkozóan is. koszonom

lizabennet
lizabennet Mon, 2010-10-04 12:54

Sziasztok! sima liszt=finomliszt? vagy melyik lisztrol van szo? Koszi!

tina68
tina68 / tina68 Sat, 2010-08-07 09:32

Az én sütőm közel 37 éves még a nagymamámé volt, és nem lehet rajta állítani a hőfokot.
Így ha kenyeret sütök, akkor sütőzacskóba teszem, így mindig jól átsül:-)
Mikor kiveszem, akkor rácsra teszem, és átvizezem a tetejét:-D

Üdv. Kriszta

Manda
Manda Thu, 2010-04-15 16:06

Szia!
Ma megsütöttem ezt a bagetett...az íze nagyon finom, viszont lenne kérdésem. Az egyik, hogy szerinted miért lett nagyon kemény? A belseje finom puha, de a teteje, a héja nagyon vastag és kemény...a liszt miatt? Gondoltam arra is, hogy sokáig sült, de így is csak 25 percig volt a sütőben.
A másik, hogy nem pirult meg ilyen szépen, mint a tiéd, miért?
Bocs, hogy ilyen kérdésekkel nyaggatlak, de hát kezdő vagyok..:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-15 16:15

Szia Manda!
Az esetleg gond lehetett, hogy a 180 fok mégsem elég. Minden sütö más egy kicsit. Ilyeneket érdemes minél magasabb hömérsékleten sütni, inkább kb. 200 fok körül, plusz, ami nagyon fontos: sütéskor tényleg tegyél a sütötérbe egy höálló edényben vizet. Ez nem engedi megkeményedni a héját majd! Ne add fel, érdemes próbálkozni.
Üdv:
Eszter

Angel1241
Angel / Angel1241 Thu, 2010-04-01 17:00

Szia Sakati!

Ma elkészítettem a kenyér olasz változatát, kakukkfű helyett oregánót tettem bele, és szárított paradicsomot. Isteni illata volt mikor sült! Nagyon várom haza a párom, hogy megkóstolja! Köszönöm a receptet!
Egyébként a tapasztalataim alapján vízben nem fut fel az élesztő, legalábbis korántsem annyira mint tejben, úgyhogy szerintem is elhagyható ez a lépés.
Szép estét!

zsu327
Zsu / zsu327 Wed, 2010-03-17 11:29

Szia!

Annak van valami létjogosultsága, hogy nem futtatod fel az élesztőt? Nem kel gyorsabban a tészta, ha előtte felfutott????

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-18 09:24

Szia: Nem vettem észre, hogy valami rosszabb - lassabb lett volna, hogy nem futtattam fel az élesztőt.

617
finomliszt 65 dkg
2 tk
kakukkfű 1 tk
fokhagyma 2 gerezd
cukor 2 teáskanál
friss élesztő 5 dkg
víz 4 dl