Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves fűszeres sült pulykaszárny

Kakukkfüves fűszeres sült pulykaszárny
Kakukkfüves fűszeres sült pulykaszárny
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan szépek voltak a piacon a hentesnél ezek a szárnyak, nem tudtuk ott hagyni. Nem bántuk meg, mert igen finomak lettek. :-)

Ajánlom, hogy szedjük ki a csontját, mert kb. fele idő alatt készül el.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykaszárnyakat kicsontozzuk, majd kettőbe, kisebb darabokra vágjuk. Alaposan besózzuk, és borsozzuk.
  2. Az olívaolajat egy olyan edényben, aminek van teteje, felforrósítjuk, és a húsokat beletesszük. Nagyon alaposan, forgatva megsütjük, 10-12 perc, hogy szép aranyszíne legyen.
  3. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, megszórjuk a szerecsendióval, chilivel, beletesszük a kakukkfüvet, és egy-két percet így is pirítgatjuk.
  4. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy majdnem ellepje, ízesítjük újból sóval, borssal, lefedjük, és kb. 45 perc alatt puhára pároljuk (nem sütőben).
  5. Ezalatt  elfő az összes leve, és egy szép színű, aromás piros-ropogós húsunk lesz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 362
elküldve: 4
receptkönyvben: 300
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykaszárny kakukkfűvel fűszerekkel, fűszeres pulykasült, kakukkfüves pulyka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fishers
fishers Fri, 2012-12-21 15:15

Kedves Vicikó!
Én csak alap fűszereket ,sok fokhagymát használtam és sütőben, alufólia alatt puhítottam. Az eredmény tökéletes lett! Köszönöm a receptet. Boldog karácsonyt!

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2012-12-21 15:24

Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlik, ízlett! :-)

Én is boldog karácsonyt kívánok Neked!

Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 19:50

Kedves Vicikó!

Csoda guszta!
Új megközelítése a pulyka elkészítésének, köszönöm.:-))

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

577
pulykahús 50 dkg
olívaolaj 8 ek
fokhagyma 3 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 kk
kakukkfű 4 szál
chilipehely 1 kk