Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves-hagymás csavart bagett

Kakukkfüves-hagymás csavart bagett
Kakukkfüves-hagymás csavart bagett
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta rájöttem, hogy milyen jó dolog a kenyérliszt (BL 80-as liszt), mindenféle bagetteken és egyebeken töröm a fejem. Először a ciabattánál próbáltam ki, most pedig ezt sütöttem, egy kis friss kakukkfűvel ízesített ,hagymás bagettet, de hogy ne legyen olyan  unalmas, csavartam rajta egyet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apróra, és 1 tk sóval pirítsuk barnára a zsiradékon. Tegyük félre. Ha nagyon sok zsír lenne rajta, szűrjük le, de teljesen nem kell lecsöpögtetni.
  2. A lisztet öntsük egy nagy tálba, keverjük el benne a sót, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe, abba öntsük az olajat, egy kis langyos vizet, és annak a tetejére szórjuk az élesztőt. Hagyjuk egy kis ideig lefedve (5 perc), majd a többi vizet hozzáadagolva, dagasszunk belőle tésztát. Elég kemény tésztát kapunk.
  3. Gyúrjuk bele a kakukkfüvet is.
  4. A kapott tésztát vágjuk négyfelé, és egyenként nyújtsuk ki kb. 45x15 cm-es csíkokra.
  5. A tésztacsíkon kenjük el a pirított hagyma egynegyedét, majd szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. A tésztarúd két végére helyezzük rá a tenyerünket, és sodorjuk át úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk mindkét irányba. (Mint amikor az óvodában sodortuk a gyurmát :).)
  6. Középen hajtsuk ketté, és a két szálat fonjuk össze szorosan.
  7. A másik 3 tésztadarabbal ugyanígy járunk el.
  8. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe (egyszerre csak kettőt, mert kelesztés közben megnőnek), kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával, és 50-60 fokos sütőben kelesszük 30 percig.
  9. A hőfokot tekerjük fel 180 fokra és kb. 25 perc alatt süssük készre.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 802
elküldve: 0
receptkönyvben: 279
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kakukkfüves bagett, bagett, csavart francia péksütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fodor Ildi
Fodor Ildi / Fodor Ildi Mon, 2012-11-26 02:57

Szia Juci, ma megsutottem oket, isteni finomak lettek!!! En az elesztot felfuttattam a langyos vizben, ugy adtam hozza a liszthez, es miutan osszegyurtam, meg hagytam kelni a tesztat, es negy akkora csavart cipot kaptam, mire megsultek, hogy csak ugy neztem! :) Tokeletesen ropogosak kivul, vajpuhak belul, tenyleg nagyon finomak! Koszonom (a csaladom neveben is!) a receptet!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Fri, 2012-04-20 17:56

Klassz kis kombinacio! Fincsi reggeli lett a szokasos szezamos kenyerem helyett.
Fo a valtozatossag :)
Szep napot: Chococat

Feketeszeder
Feketeszeder Sun, 2011-03-13 20:32

Kipróbáltam és le a kalappal! Nagyon finom, a tésztája foszlós (annak ellenére, hogy csak BL55-ös lisztem volt idehaza) a töltelék mennyisége pedig ideális. Ajánlom mindenkinek!

Othello
Othello / Othello Wed, 2011-03-02 15:54

Egy kérdésem lenne mielőtt nekilátok ennek a csábító kenyérnek. A storynál B80-as lisztet említesz az hozzávalóknál pedig B55-t. Melyikből készítsük el?

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2011-03-02 17:18

Szia Othello, javítottam, kenyérliszt, azaz bl 80, de az sem tragédia, ha simalsiztből készül, csak kenyérliszttel sokkal jobb.

432
kenyérliszt BL80 350 g
víz 200 ml
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
dióolaj 1 ek
2 tk
kakukkfű 5 szál
vöröshagyma 2 közepes fej
libazsír 2 ek