Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves limonádé zselé

Kakukkfüves limonádé zselé
Kakukkfüves limonádé zselé
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban volt utoljára divat otthon zselét készíteni édességnek. Talán ez a zselékocka visszahozza a kedvet. Akkor még műanyag porokból kevergettünk lehetetlen színű löttyöket, de ebben a desszertben csupa természetes hozzávaló található.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromok és a narancs levét felforraljuk a vízzel és cukorral, valamint a kakukkfűvel.
  2. Közben a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
  3. A forró limonádét levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a zselatint.
  4. Sütőformába öntjük, majd hagyjuk kihűlni, és a hűtőben teljesen megdermesztjük.
  5. Ha már eléggé megkocsonyásodott, kevés meleg vízbe állítjuk a formát 1 percre, majd kiborítjuk a zselét és felkockázzuk.
  6. Ha ennél keményebb zselére vágyunk, használjunk több zselatint!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 179
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrusos zselé, kakukkfüves citrus zselé, citromos-narancsos zselé

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edit64
Edit64 Wed, 2014-11-19 21:43

Hali ) Nagyon tetszik a recepted. Hétvégén kezdem a szaloncukrokat készíteni. Köztük lesz a Te zseléd is. Beszámolok milyenek lettek a karácsonyi szaloncukrok.

medea_89
medea / medea_89 Mon, 2014-05-26 15:31

Kedves Coook!
Elkészítettem a receptet. Annyit változtattam rajta, hogy én eperlimonádéval és bazsalikommal készítettem. :-) Nagyon köszönöm az alapötletet, sikert aratott!

Coook
Coook / Coook Tue, 2014-05-13 10:57

Kedves Shasa, én általában a zseléimet xilittel, vagy steviával készítem, ugyanis ebben az esetben a cukor nem létfontosságú, a zselatin nem a cukorral, hanem a folyadékkal lép reakcióba. Jó kísérletezést!

Shasa
Shasa Mon, 2014-05-12 22:28

Kedves Coook,

érdeklődnék, hogy szerinted a recepted mezei zselatinnal és cukor helyett xilittel is működhet? :) Annyira tetszik az ötlet, szeretném elkészíteni, csak én nem ehetek cukrot, illetve nemrég tankoltam fel zselatinnal a kamrát :)
Válaszod előre is köszönöm!
Shasa

Coook
Coook / Coook Thu, 2014-05-08 21:27

Nagyon köszönöm! Keresd majd a zseléről írt cikkemet nemsokára itt a Nosaltyn, abban még néhány izgalmas ízvariácóra adok ötletet.

panyitimi
Panyitimi / panyitimi Thu, 2014-05-08 16:12

Kedves Coook!
Minden elismerés,nagyon frankón néz ki ez a desszert!!! Ugyan nem vagyok nagy zselérajongó,de ezt a receptet biztosan kipróbálom!Nagyon mutatós! További sok sikert és jó egészséget kívánok! Várom az újabb remekműveidet! Szeretettel,Panyi Tímea

122
citromlé 1 dl
narancslé 0.5 dl
víz 3.5 dl
cukor 10 dkg
kakukkfű 2 szál
lapzselatin 6 db