Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal

Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal
Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is Ízbolygó blogjáról származik, akinek nagy hálával tartozom a sok-sok ötletért, bár létezésemről nem tud:).Mediterrán hangulatú, frissítő salátáról van szó, melynek a kalóriatartalma is szívet melengetően alacsony.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mehet bele olajbogyó, kapribogyó vagy a friss helyett szárított paradicsom is.
Friss, ropogós kenyérrel együk vagy akár hús, hal mellé köretként is remekül funkcionál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejüket beirdaljuk, s míg a sütő 200 fokra melegszik, be is sózzuk. Rácsra fektetve hagyjuk, hogy keserű levüket kidobják.
  2. A fokhagymát az olívaolajba nyomjuk, és sütőbe tevés előtt ezzel kenjük meg a padlizsánok belsejét, melyet előtte leöblítettünk a sótól. A fokhagymás olajon túl, rájuk helyezzük a kakukkfűágakat is, illetve megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.
  3. A padlizsánfeleket pucér felükkel felfelé, a paprikát egyben alufóliával bélelt tepsire helyezzük, és a sütőben megsütjük. A paprikát 30 percig (közben forgatva pirítjuk), a padlizsánokat 40 percig tartjuk bent.
  4. Mikor a paprika megsült, tálba tesszük, alufóliával lefedjük. Mikor kihűlt, héját lerántjuk, majd feldaraboljuk.
  5. A megsült padlizsánok belsejét kanállal kivájjuk, ezt is feldaraboljuk, elkeverjük a paprikával és a felkockázott paradicsomokkal.
  6. A zöldségeket leöntjük a joghurttal, citromlével locsoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  7. A salátát lehűtve fogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 737
elküldve: 1
receptkönyvben: 249
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kakukkfüves-joghurtos padlizsánsaláta paprikával, joghurtos padlizsánsaláta, joghurtos paprikasaláta, kakukkfüves-joghurtos paprikasaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

polderek
polderek Sun, 2011-04-10 20:49

Szeretnék kérni még több törökországi padlizsán receptet. Pld.:a töltött padlizsánét ami ott rendkivül finom és különleges.

204
padlizsán 2 db
piros kaliforniai paprika 1 db
olívaolaj 0.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 4 szál
joghurt 2 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint