Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves-szezámmagos keksz

Kakukkfüves-szezámmagos keksz
Kakukkfüves-szezámmagos keksz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mártogatóshoz kerestem valami egyszerű kekszet. Egyik szakácskönyvemben meg is találtam ezt. Nagyon klassz kis ropogtatnivaló és igazán gyorsan megvan.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Önmagában is fogyasztható rágcsa, de sűrű mártogatósokhoz nagyon jó párosítás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet 2 ek szezámmaggal, a citromhéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal tálba szórjuk. 
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a liszttel. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, amíg a tészta összeáll.
  3. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és 2 mm vékonyra nyújtjuk. 3-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. Tetejüket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a maradék szezámmaggal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg enyhén barnulni kezdenek.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 816
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámmagos keksz mártogatóshoz, fűszeres keksz szezámmaggal megszórva, kakukkfüves ropogtatni való

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

299
finomliszt 15 dkg
szezámmag 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
kakukkfű 2 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
víz 3 ek
tojásfehérje 1 db