Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves-tejszínes tagliatelle

Kakukkfüves-tejszínes tagliatelle
Kakukkfüves-tejszínes tagliatelle
75 perc / előkészület: 5 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit műsorában láttam a receptet (vagy hasonlót). Az Ő ízvilágát nagyon szeretem. Ami megtetszik az általa elkészített ételekből, az biztos finom lesz, mikor elkészül a konyhánkban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, majd a vaj és olaj keverékén nagyon lassú tűzön sütögetjük, míg szép világosbarna nem lesz, és megpuhul.
  2. Ha megpuhult, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és a kakukkfüvet, aláöntjük a bort, elforraljuk az alkoholtartalmát, és egy botmixerrel pépesre zúzzuk.
  3. Végül hozzátöltjük a tejszínt, összeforraljuk.
  4. Közben a tagliatelle tésztát sós vízben kifőzzük, a mártásba borítjuk, összekeverjük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 177
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-tejszínes tészta kakukkfűvel, kakukkfüves-fokhagymás tagliatelle tejszínes szószban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Garamira
Garamira Sun, 2014-02-16 14:34

Kedves Évi néni, nagyon jó a fűszerezés még a téli napokra is! Köszönjük :)

423
tagliatelle 25 dkg
fokhagyma 2 fej
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
1 tk
bors 1 kk
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 2 ml
kakukkfű 3 szál
petrezselyem 2 ek