Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalács falun

Kalács falun
Kalács falun
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolti kalácsnál jobb, szeretjük reggelente lekvárral, vajjal, szendvicsnek is finom. Önmagában tejjel is komplett reggeli! :) A kemencés kalácshoz hasonló lesz!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Aki nem szereti édesen, tehet kevesebb cukrot, de ez a mennyiség sem túlzottan édes! Ízlés szerint lehet több is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót összekeverve átszitáljuk.
  2. Az édesítő tablettát összetörjük, az élesztővel, 2 dl tejjel felfuttatjuk.
  3. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, 4 db tojássárgáját, olajat 15 dkg vajjal, 3 dl maradék tejjel alaposan kézzel kikeverjük. Amíg nem ragad a kezünkre és fényes lesz. 40 percet kelesztjük, tiszta konyharuhával letakarva, melegben. Ha olyan a sütőnk, 35 fokon melegítő beállítással kelesztjük!
  4. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára kiöntjük. 3 db egyforma cipóra osztjuk, amiket hosszában megsodorunk. A tepsi méretének megfelelő copfot fonunk a 3 db tésztából. Még pihentetjük 20 percet. A tésztát megkenjük a felvert tojással.
  5. A pihentetés után, a sütő hőmérsékletét 180 fokra átállítjuk. 50-55 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 652
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi kalács, kelt tésztás kalács

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2017-03-12 10:54

T. Nosalty.hu ! Köszönettel vettem , a receptem beválogatását ! Megtisztelve érzem magam , köszi még egyszer! Gratulálok összes recept beküldőnek ! További jó recepteket kívánok ! :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Tue, 2014-07-08 20:35

Kedves Tésztásfül!
Örülök, hogy ismét tettél fel receptet. Szeretjük a kemencés kalácsot. El fogom készíteni. Üdvözlettel: Andrea

Ellák
Tésztásfül / Ellák Wed, 2014-07-09 12:55

Kedves Andrea ,
Akinek van kemencéje , az tudja milyen más az ételek íze , illata ! Kellemes sütést , főzést kívánok! Tésztásfül

822
finomliszt 100 dkg
cukor 3 ek
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
édesítőszer 3 db
1 kk
napraforgó olaj 1.5 dl
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 1 db
vaj 15 dkg