Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalács-szív

Kalács-szív
Kalács-szív
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy baja van: senki nem akarja megkezdeni! Mindenki a kreativitása szerint formázhatja. A siker nem marad el. Szép is, finom is.
Ebből a mennyiségből lesz egy szív és még egy pár darab fonottas vagy dúc. 
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Sütés után még forrón meg lehet kenni cukros vízzel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
  2. Ha kész, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Nem túl lágy tésztát készítünk.
  3. Melegen kelesztjük legalább 20-30 percig, ha megkelt, formázzuk.

Formázás:

  1. Szív alakú formába tesszük. A formába alul teszünk egy simára nyújtott kb. 2 mm-es tésztát.
  2. Majd készítünk 25 dúcot, és körberakjuk a szív-alak belső szélét.
  3. Egy hosszúra sodort rudat szív alakban mellérakjuk a dúcoknak.
  4. A közepébe ismét dúcok kerülnek. Kis rudakat sodrunk, és dúcokat készítünk, kb. 25 db-ot.
  5. Tetejére tojást kenünk.
  6. A szív alakú tepsiben legalább 30-35 percig kelesztjük.
  7. Forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szív-kalács, szív kelt tésztából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Mon, 2011-01-03 10:42

Kedves Gabriella!
Rajzot nem tudok küldeni,mert nincs. Leírom hogyan csináltam. Szív alakú formába tettem bele. Körbe apró dúcokat,azon belül sodort rudat,majd a közepébe ismét apró dúcokat raktam.
Nem kell közel tenni a dúcokat egymáshoz mert a kelés közben összedagadnak.
Mindenképpen próbáld ki mert nem bonyolult!
Írj ha segítségre van szükséged! Szívesen segítek!
Üdvözlettel:Terike

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-03 10:23

Kedves Terike! Nekem is megtetszet ez a kalács szív. el tudnád küldeni a rajzát. Elöre is köszönöm.
címem: ujjgabika @citromail.com

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2010-03-07 13:38

Terike,Terike!Még a motort sem tudtuk "feldolgozni",máris itt a legújabb remekműved!Csodálatos,már mentem is!Bár ez a "dúckészítés" nekem nem egészen világos,de majd megpróbálok a képen láthatóhoz hasonlót fabrikálni.A blogod is szuper,azért a fiadnak volt kitől örökölnie a kézügyességét,gratulálok az alkotásaihoz és a díjakhoz!Üdv.:Éva

1019
finomliszt 75 dkg
porcukor 9 dkg
vaj 7.5 dkg
élesztő 3 dkg
0.7 dkg
tojássárgája 3 db
tej 3 dl
tojás 1 db