Kalácsfelfújt recept

Kalácsfelfújt
Kalácsfelfújt
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvelem a recycling-típusú ételeket. Egyrészt, mert nem dobnék ki semmit jó szívvel, másrészt, mert teljesen más oldalát mutatják meg egy-egy alapanyagnak.
Ezt a sárgabarack lekváros felfújtat is a kényszer szülte: a már nem túl friss kaláccsal kellett kezdeni valamit. Tetszés szerint friss gyümölccsel, vagy más lekvárral is próbálkozhatunk. (Stahl J.-féle recept, kisebb módosításokkal.)


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot 1 centiméteres kockákra vágjuk. Négy közepes méretű hőálló tálkát (szufléformát) vékonyan kivajazunk és egyenlően elosztjuk bennük a kalácskockákat.
  2. A tejet a tejszínnel összemelegítjük.
  3. A tojásokat a cukorral kikeverjük egy tálban, kézi habverő segítségével. Ki adagokban, folyamatosan keverve hozzáadjuk a meleg tejszínes-tejet. Belereszeljük a citromhéjat.
  4. A meleg masszát a tálkákba öntjük. Tíz percig állni hagyjuk, hogy a kalács jól beszívja a folyadékot.
  5. A lekvárból kis halmokat teszünk a tálkák tetejére, rámorzsolunk egy kevés vajat és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) kb. 35 percre.
  6. Forrón tálaljuk.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 66 559
elküldve: 23
receptkönyvben: 801
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cristina79
cristina79 cs, 2013-01-03 14:31

Kedves Petra

Aszt szeretnem kerdezni hogy megmarat beiglibol eszt a receptet nem lehet meg csinalni?
Udv: cristina!

Riuska
Riuska cs, 2011-09-29 12:33

Kedves Petra!

Én pár hete regisztráltam,és most fedeztem fel a receptedet.
Már másodszor készítettem el és nagyon finom lett.Én saját főzésű szilva,és füge lekvárral csináltam,és csodás lett.
Annyira jó ez az oldal,hogy mostanában csak a recepteket bújom,és csodálkozom,hogy még senki nem reagált erre a felfújtra. Köszönet érte! További jó sütögetést kívánok!
Üdv:Ria!

434