Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalácsgolyók lágy sajttal és fűszeres körtechutneyval

Kalácsgolyók lágy sajttal és fűszeres körtechutneyval
Kalácsgolyók lágy sajttal és fűszeres körtechutneyval
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű kalácsgolyók, amelyek akár tökéletes vendégváró falatok is lehetnek.

hozzávalók / 4 adag

A kalácsgolyókhoz

A fűszeres körtechutney-hoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kalácsgolyókhoz

  1. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, majd a főtt, áttört burgonyát.
  2. A burgonya főzővizéből két decit kimérünk, és hozzáadjuk a cukrot, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  3. Ha felfutott az élesztő, hozzákeverjük a lisztes burgonyához, és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Akkor lesz jó, ha már nem ragad a kezünkhöz.
  4. Ezután egy órát kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és gombócokat formázunk belőle.
  6. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit, a közepébe egy akkora kerek sütőformát vagy bögrét teszünk, amekkora a sajtunk, és körberakjuk a golyókkal.
  7. Lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk fehér-, illetve fekete szezámmaggal.
  8. 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A fűszeres körtechutney-hoz

  1. A felszeletelt vöröshagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott körtét és a cukrot. Elkeverjük, és alacsony lángon addig főzzük, amíg levet nem ereszt.
  2. Ezután mehetne bele a fűszerek, valamint a citromlé és kevés balzsamecet.
  3. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik.

A tálaláshoz

  1. A megsült kalácsgolyók közepéről kivesszük a sütőformát, helyére betesszük a sajtot, és a chutney-val tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 306
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kalács csatnival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

746
finomliszt 400 g
burgonya 150 g
víz 2 dl
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 25 g
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 ek
vaj 50 g
vöröshagyma 1 kis db
körte 3 közepes db
nádcukor 3 ek
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 2 db
zöld kardamom 3 db
citromlé 0.5 citromból nyert
balzsamecet 1 teáskanál
sajt 125 g