Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalácshangszerek

Kalácshangszerek
Kalácshangszerek
45 perc / sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

http://szanter.blogspot.com/
Nagyon tetszett mindenkinek!  Csodás dolgokat lehet alkotni a kalácstésztából!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ki kell próbálni a kreatív kalácssütést!  Fantázia kérdése!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  2. Szép simára, közepesen lágyra megdagasztjuk.
  3. Megkelesztjük, és fantázia szerint formázzuk.
  4. Sütőlapra tesszük. Szép pirosra sütjük, és mikor kivesszük a sütőből, bekenjük 1 kanál cukor és1 kanál méz keverékével. Szép fényes lesz tőle.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 811
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kreatív kalács, kalácsművészet, formázható kalács, mézeskalács

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit555@hotmail.com
edit555@hotmail.com Sun, 2012-01-15 11:00

Szia Terike ! ez is gyönyörű , ez a hangszer... fantasztikusan ügyes vagy ! valami kiállításra el kellene vinned...

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2011-06-22 21:20

Kedves Terike! Gyönyörű a hegedűd! Amúgy is, a legnehezebben készíthető az " igazi " hangszerek közül is! Rendkívülien ügyes vagy! Gratulálok Neked és sok-sok szép ötletet kívánok! Üdv: vicikó

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Thu, 2011-06-23 05:59

Kedves Vicikó! Köszönöm kedves szavaidat! Örömmel tölt el,hogy másoknak is tetszik. Sok megvalósításra váró ötletem van. Üdvözöllek! Terike

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-01-19 08:23

Kedves Terike!
Benéztem a blogodba, köszönöm!
Egyszerűen csodás...felüdül a lelkem a fotóidat nézegetve.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2011-01-08 12:43

Kedves Terike! Én is néztem már a blogodat máskor is, és mindig csak bámulok, hogy milyen szépségeket készítesz! Igazi művész vagy, gartulálok! Üdvözöl: Éva

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2011-01-08 12:51

Kedves Nyamóka! Köszönöm szépen! Művész??? Nem. Egyszerűen imádom a kalácstésztát formázni. Van még sok ötletem,majd jövök a többivel is!
Üdvözöllek! Terike

Suslinc
Suslinc Sat, 2011-01-08 12:36

Szia Terike!
Fantasztikus! :-) Nagyon ügyes vagy! Az előbb néztem a blogodat is, és csak ámultam! :-)
Mit teszel a tésztával, hogy így megtartja a formáját kelesztés után is?

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2011-01-08 12:45

Suslinc: Köszönöm szépen! A tésztát úgy dagasztom meg,hogy inkább kicsit keményebb legyen.
Mikor megkelt akkor formázom és a tepsibe is kelesztem 15-20 percig. Tovább nem szabad mert akkor sütéskor elveszíti a formáját.
Köszönöm hogy megnézted a blogomat!
Remélem kedvet kaptál a kalácssütésre! Várom az eredményt!
Üdvözlettel: Terike

Suslinc
Suslinc Sat, 2011-01-08 13:13

Kedves Terike! Nagyon szeretem a kalácsot, már sokat sütöttem, de én fonni szoktam, és inkább a puhaságra törekedtem. Azt hiszem, libaformával fogom kezdeni a formázott kalácsok listáját, mert azt talán majd nem sajnálom felvágni. :-D De egy ilyen gyönyörű hegedűt feldarabolni vétek! :-)
Üdv. Suslinc

Hopegirl
Hopegirl / Hopegirl Sat, 2011-01-08 10:59

Úristen, de ügyes vagy! :) Huh, nagyon gratulálok hozzá, el is hiszem, h mindenkinek tetszett :)

413
tej 2 dl
tojássárgája 3 db
finomliszt 60 dkg
margarin 15 dkg
1 kk
porcukor 10 dkg
méz 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 teáskanál
élesztő 6 dkg