Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalácstorta 3. - lekváros

Kalácstorta 3. - lekváros
Kalácstorta 3. - lekváros
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom kalács.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A fényesítéshez

ajánlat

Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet sütni. Fonott, dúc, lekváros kifli, és még sorolhatnám.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes kemény tésztát dagasztunk, a vajat négy részletben adagoljuk a tésztába.
  2. Addig dagasztjuk, amíg selymes, sima, hólyagos lesz.
  3. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán tetszés szerint formázzuk.
  5. Tepsibe téve, ismét 20-25 percig kelesztjük.
  6. Végül megkenjük tojással, és előmelegített sütőbe megsütjük.
  7. Mikor szép pirosra sült, megkenjük cukros vízzel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 037
elküldve: 1
receptkönyvben: 240
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lekváros kalács, tepsiben sült kalácsrózsa lekvárral töltve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vending
vending Tue, 2012-09-11 21:32

Szia !
Meseszép ez a süti!!!!!!!!!!
Ámulok és bámulok,hogy milyen ügyes és kreativ vagy !
Megnéztem az oldaladat,és csak gratulálni tudok !
Órákon keresztül csak a videókat ,és a képeket nézegettem.
Hétvégén ezt a sütit fogom megsütni.
Üdvözlettel Kata.

SenoritaRita
SenoritaRita Sat, 2011-07-02 14:08

Köszönöm Terike!
Nem tudok elszakadni a blogodtól, csak bámulom a kézügyességedet. Tiszteletre méltó az a jóság is, ahogy az állatkáidhoz viszonyulsz.
Ha véletlen egyszer kenyér- és kalácssütő tanfolyamot szerveznél, én leszek az első jelentkező!!! Szeretettel üdvözöl: Rita

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2011-07-02 14:16

Kedves Rita!
Örülök,hogy tetszik a blogom,gyere máskor is! Mindíg frissítem az épp aktuális friss sütésekkel.
Az állatkáimat pedig legalább annyira szeretem,mint amennyire szeretek kenyeret és kalácsot sütni!
A tanfolyamra még várni kell, de ha a közelemben élsz, szívesen megmutatom!
További jó sütkérezést!
Üdvözöllek szeretettel! Terike

SenoritaRita
SenoritaRita Fri, 2011-07-01 14:16

Kedves Terike! Megnéztem a weboldalad, gyönyörű dolgokat csinálsz! És biztosan finomak is. Elárulod, hogy a hogyan formázod a rózsákat a tésztából? Köszönöm: Rita

580
finomliszt 1 kg
vaj 15 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
cukor 6 ek
élesztő 5 dkg
1 teáskanál
tej 5 dl
lekvár/ dzsem 10 dkg
tojás 1 db
cukor 1 ek
víz 1 teáskanál