Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalamaraki

Kalamaraki
Kalamaraki
16 perc / előkészület: 10 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs olyan haltaverna, amelyik menüjéből kimaradna, a gyerekmenüben is első helyen áll, egészséges, nincs szálka benne...

Jobb mélyhűtöttet használni, mert annak már megpuhulnak az inai a mélyhűtés során, ha frisset használunk, áztassuk be élesztős tejbe néhány óráig, így a sütésnél finom puha lesz.

A sütésnél nagyon kell vigyázni, tartsuk be pontosan az időt, mert ha kevesebb ideig sütjük, nem sül meg, az állaga a radírgumihoz lesz hasonló, ha túlsütjük kiszárad, a cipőtalphoz fog hasonlítani, de ha puhára sikerül, nagyon finom...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

French fries, citrom, fehér borocska, ouzaki...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a kiengedett tintahalkarikákat, törlőpapírral megszárítjuk őket.
  2. Az olajat feltesszük, jó forró legyen.
  3. Egy keverőtálba lisztet öntünk, belisztezzük a tintahalat.
  4. Beletesszük a forró olajba, csak egyszer átfordítva, mindkét oldalát kb 3 percig sütjük, mikor már aranyszínű, akkor jó.
  5. Citrommal, sült krumplival tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 17 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tintahalkarika, kalamári, tintahalkarika olajban sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chalkidiki
Chalkidiki Sat, 2014-07-12 12:39

Ezen jót röhögtem. Kalamaraki, ouzaki :D LOL. Kalamari és ouzo esetleg. Jó hogy nem cipuroaki és frappéaki :D Ha már minden aki. Aki még nem evett tintahal karikát, ne a fagyasztottat kóstolja meg először, mert nem fogja megszeretni. Össze sem lehet hasonlítani a frissel. Sajnos nálunk nehéz hozzájutni.

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2014-07-12 18:52

Και γελαει ο μωρος ουκ αν ειναι αστειο...ezert kar volt feliratkoznod... kulonben cipuraki es frapedaki - gorog nyelvoranak vege..tovabbi jo rohogest

1326
tintahalkarika 1 kg
finomliszt 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl
citrom 1 db
0 ízlés szerint