Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalapos Macska kalapja jégkrém formában

Kalapos Macska kalapja jégkrém formában
Kalapos Macska kalapja jégkrém formában
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Naná, hogy meg kellett ennem a Kalapos Macska kalapját! Piros és fehér csíkos, hatalmas fejfedője van, amely pont úgy néz ki, mint egy vidám, imbolygó kéménykürtő. Melyik gyerek ne szeretne egy ilyet az asztalon látni? Az elmúlt hónapokban nem igazán sikerült egészséges ételeket az asztalra varázsolnom, így arra gondoltam, ezentúl jobban figyelek erre. Jégkrémet készítettem, ehhez összesen 3 összetevőt használtam: epret, joghurtot és mézet. Picit időigényes, a türelem is plusz "adalékanyag", de a vidámság abszolút garantált!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha szeretnél még több könyv és ételpárosításról olvasni, nézz fel az oldalamra. A Facebookon is fent vagyok! :)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megtisztítjuk, és egy kevés mézzel összeturmixoljuk. A joghurtot egy tálba öntjük, és szintén mézzel édesítjük. Ezután fogunk 5 pici, műanyag kávéspoharat, és mindegyik aljába öntünk az eperpüréből.
  2. A poharakat tálcára helyezzük, mert így egyszerre könnyebben lehet majd a hűtőbe betenni és kivenni, majd mehetnek a fagyasztóba, 10-12 percre. Ennyi idő alatt már megfagy annyira a pép, hogy jöhessen rá a joghurtos réteg.
  3. Hűtőből ki, rákanalazunk egy keveset a fehér részből, és megint visszatesszük a mélyhűtőbe, 10-12 percre. A harmadik, negyedik kör után óvatosan beleszúrjuk a fapálcikákat, majd folytatjuk a rétegezést. Ha elfogynak a hozzávalóink, már csak várni kell, hogy szépen megdermedjen az egész.
  4. Fogyasztás előtt óvatosan kivarázsoljuk a poharakból a jégkrémet. A legegyszerűbb, ha pár másodpercre langyos/meleg víz alá tesszük őket, ezután szépen kijönnek a csíkos nyalánkságok. Lehet, hogy egy pici türelmet igényel az elkészítése, de ez garantáltan egészséges, tele van gyümölccsel, és tényleg úgy néz ki, mint a Kalapos Macska kalapja. Ugye?
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 302
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, sorbet, házi fagyi, parfé, vaníliafagyi, karamellfagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

csíkos jégkrém, egészséges jeges finomság

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

131
eper 35 dkg
joghurt 4 dl
méz 4 ek