Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalapos pizza

Kalapos pizza
Kalapos pizza
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ami jó, azt szabad ismételni.:) A piknik pite múltkori sikerén felbuzdulva álltunk neki újra - ezúttal más tésztával, új töltelékekkel, és kicsit más dizájnnal. A pityókás piknik pite elnevezés is jól illene egyik-másik példányra.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 2 nagyobb szem héjában főtt krumpli
  • 1 kg liszt + amennyit felvesz (10-15 dkg)
  • 2 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 szűk ek só
  • + 1 tojás a sütéshez 

A fűszeres túróhoz:

  • 0,5 kg túró
  • 2-3 ek tejföl
  • vékony szelet füstölt szalonna vagy bacon
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • snidling, kapor, kakukkfű, bazsalikom, 1 zellerszál levelestől

A pizzakrémhez:

  • 1 kis doboz májkrém
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1-2 ek tejföl
  • pici só (ha kell)
  • bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna

Továbbá:

  • sajt
  • bacon
  • olajbogyó
  • kolbász

ajánlat

Mi ezt éppen ebédre ettük. De tökéletes kirándulásra, vacsorára, reggelire... Bármikor.:) Ez a krumplis verzió sokáig puha marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl tejet meglangyosítunk, feloldunk benne 1 tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A főtt krumplit nagy tálba reszeljük, vagy alaposan összetörtjük. Rászórjuk a lisztet, megsózzuk.
  3. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a krumplival is összekeverjük. Fészket csinálunk a közepébe, beleütünk 2 tojást, beleöntjük a tejfölt és a felfuttatott tejes élesztőt. Összegyúrjuk, ha kell, még folyadékot/lisztet teszünk hozzá, és szép fényesre dolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket: A túrót összetörjük, 2-3 ek tejföllel és 1 kk sóval krémesre keverjük. Hozzáadunk egy vékony szelet apróra vágott bacont, fél fej picire kockázott vöröshagymát és finomra vágott fokhagymát. A zöldfűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, jól elkeverjük. A pizzakrémhez a hozzávalókat homogénre keverjük, ízlés szerint fűszerezzük. Vágunk még némi bacont, kolbászt, sajtot, olajbogyót.
  5. A tészta összeállítása: A tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyiket egymás után félujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok felére tölteléket halmozunk: a túrós jó magában is, de tehetünk rá sajtot, szalonnát, kolbászt is, a pizzásra pedig mindenképpen tegyünk sajtot és olívabogyót, de a többit se sajnáljuk. Fedjük be őket egy-egy üres tésztalappal, jól nyomkodjuk le.
  6. Kenjük meg felvert tojásra, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.
  7. Hideg sütőbe tegyük őket, lassan melegítsük fel 200 °C-ra, és süssük őket aranybarnára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizzatöltelékes burgonyás tészta, pizzás korong, krumplis tésztájú töltött korong

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!