Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalapos túrófánk

Kalapos túrófánk
Kalapos túrófánk
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs éppen fánkszezon, de mi bármikor szívesen elfogyasztjuk. Kiváló ebéddesszert, ami gyorsan elkészül, és éppen olyan gyorsan el is fogy.

hozzávalók / 3 adag

Fánk

Öntet

Sütőzsiradék

Fánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk. Enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni. Lisztezett deszkára tesszük, ellapítjuk.
  2. 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A közepét kicsi kiszúróval szúrjuk ki.
  3. 7 db fánkunk lesz. 3-4 dl étolajat felmelegítünk. Lassú tűznél kisütjük.
  4. Közben a fánkokat, kalapokat megfordítjuk. Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba, mert a fánkok megnőnek. Papírtörlőre szedjük.
  5. Tálalás: a tejfölt a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel. Rátesszük a kalapot. Kicsit meghintjük porcukorral. Nagyon-nagyon finom, gyors desszert.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lyukas fánk, túrós fánkkarika

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1102
tehéntúró 45 dkg
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kk
sütőpor 1 kávéskanál
tejföl 250 ml
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 3 ek