Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalocsai rétes

Kalocsai rétes
Kalocsai rétes
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, mennyi köze van a sütinek Kalocsához, mindenesetre amikor megláttam a képen, azonnal beleszerettem. Az általam látott sütiben az egyik töltelék diós krém volt, én úgy gondoltam, maradok a "klasszikus" rétes töltelékeknél: lecseréltem a diót almára! Nem csalódtam, mennyei finom.

hozzávalók / 6 adag

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, lisztből, ásványvízből és cukorból, a sütőpor, a tej és az olaj hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Egy fél órát állni hagyjuk, majd kisütjük. 9 darabra van szükségünk (a többit ízlés szerint tölthetjük plusz nasinak).
  2. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukorral ízesítjük. Zsírjára pároljuk, és fahéjjal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A meggybefőttet egy tűzálló edényben főni tesszük, a keményítőt simára keverjük kicsi vízzel, majd amikor a meggy forrni kezd, hozzákeverjük és besűrítjük. Szintén hűlni tesszük.
  4. A túrót cukorral és reszelt narancshéjjal krémessé kavarjuk.
  5. Mindegyik tölteléket három felé osztjuk, és a palacsintákat megtöltjük velük. 3 túrós, 3 almás és 3 meggyes palacsintánk lesz.
  6. A réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal, majd piramis alakzatban ráteszünk 1-1 almás, meggyes és túrós palacsintát. Szorosan feltekerjük, majd a kapott batyut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Három batyunk lesz.
  7. A maradék margarint rákenjük a batyuk tetejére, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
  8. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 450
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintás rétes, palacsinta réteslapban sütve, meggyes-almás-túrós palacsintás rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nornora
Nornora / Nornora Tue, 2014-04-15 19:47

Köszi a receptet! Itt-ott kicsit módosítottam rajta (a saját ízlésemnek megfelelően), de az ötlet nagyon jó! :)

565
tojás 1 db
finomliszt 15 dkg
ásványvíz 1 dl
cukor 1 ek
tej 3 dl
sütőpor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 0.5 dl
réteslap 1 csomag
margarin 5 dkg
porcukor 2 ek
alma 4 közepes db
cukor 6 ek
fahéj 1 teáskanál
meggybefőtt 30 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 0.5 dl
tehéntúró 25 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 2 csomag