Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranypanírban sült hekkfilé recept

hozzászólások (27)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A heckhez

Az aranypanírhoz

összesen: 560 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A heckhez

Az aranypanírhoz

összesen: 2242 kcal

energiatartalom / 100 g *

A heckhez

Az aranypanírhoz

összesen: 107 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

emberpalanta
emberpalanta Thu, 2014-07-10 21:07

Sziasztok!
Mi anyukámmal nem bírtunk várni egy éjszakát az áztatással, kb 4 órát hagytuk a fokhagymás-sós tejben, de ez is elég volt, nem volt utána semmi kellemetlen halszag/-íz.
Filézetlen hekkből, ún. haltörzsből csináltuk, nem is esett szét, bár a panír megpróbált leugrálni róla, de mindig visszaterelgettem. Halfűszerünk nem volt, de én úgyis egyszerűbben szeretem az ételeket. Legközelebb azért lehet, hogy kicsit bővebb olajban sütjük majd.
Laktató volt és nagyon finom!
Köszönjük!

Filamér
Filamér Thu, 2013-06-06 14:51

Nagyon sokszor próbálkoztam meg a filézett hekk sütésével, ezerféle módon, mindig szétesett atomjaira, vizes volt, szétmállott, sosem sikerült. Míg rá nem jöttem, hogy a fagyasztottan vásárolt hekk egész egyszerűen ilyen, szakács legyen a talpán, aki különböző trükkökkel egyben tudja tartani :-) Ez csak a filére igaz! az egyben sütött kisebb hekk gyönyörűen megsül, szétesés nélkül. Nemrégen olyan szerencsében volt részem, hogy kaptam nem fagyasztott, hanem friss hekkfilét, gyönyörű szép nagyobb darabot, azzal semmi extrát nem kellett csinálni, egyben maradt minden fakszni nélkül! Egyik felét natúrban kisütöttem, másik felét orly módra, de kukoricalisztben :-) Mennyei volt :-)

Akugawa
Molnár Péter / Akugawa Wed, 2013-06-05 19:27

A tejben áztatást és a halfűszert leszámítva - halfűszer helyett alaposan besóztam -, követtem a receptet. Elkészítettem filéből és egész heckből is. Mindkét alkalommal kiváló lett. A hal filé formájában sem esett szét és nem jött le róla a panír. Igaz, hogy panírozás előtt szárazra töröltem a halat, és nagyon forró olajban sütöttem.
Következő alkalommal olajat keverek a panírba és megpróbálom sütőben elkészíteni. Szerintem úgy is remek lesz.

b.zsofi05
b.zsofi05 Tue, 2013-05-21 15:43

Sziasztok!

Én is elkészítettem, és nekem sikerült egyben tartani és gusztusosra elkészíteni (habár nem volt könnyű) :)
Egyrészt a nagyobb filéket kettévágtam, és külön-külön paníroztam és sütöttem, így könnyebb volt megfordítani anélkül, hogy szétesne. Másrészt nagyon forró olajban tettem, hirtelen sütve csináltam, és így csak egyszer kellett óvatosan megfordítani.
Talán ezek a tippek másnak is segíthetnek :)

idé
idé Sat, 2013-01-12 00:56

Sziasztok!
Többen írták, hogy szétmállik a hal, ill. lejön a panír sütés közben. Én úgy tudom, sütés előtt papírtörlővel fel kell itatni a lecsöpögtetett halszeletekről a maradék nedvességet. Nem sok macera, én így szoktam készíteni a halat, bármilyen módon is készítem el, máskülönben sajnos nekem is szétesne.
Nekem nagyon bejött ez a recept, köszönöm szépen!

idé

pörkölt48
pörkölt48 Sun, 2012-12-23 17:06

Biztos finom az étel. Én kétszer próbálkoztam a filével,
de a kedvem elment tőle. A macskánk igen örült.
Szinte alkotórészeire szétmállott. Nem tudom mit rontottam el.

kispircsi
kispircsi Mon, 2012-07-23 15:50

Én úgy csinálom, hogy amennyi a liszt ugyanannyi zsemlemorzsa egy kis pirospaprika és ebben hempergetem meg a halakat. Persze jól összekeverni!

beu8
beu8 Mon, 2012-01-02 11:06

Szia!
Nekem nem jött be ez a recept! A hal 5 perc után atomjaira esett, a massza lejött róla, ami szerintem is sok az 1 kg halhoz. Ropogós egyáltalán nem lett. A helyzetet azzal mentettem, hogy betettem a sütő grillező részére és ott megpirult.

mangomanga
mangomanga Thu, 2011-07-07 11:51

A panírból arra következtetek, hogy hasonló mint amit a strandon a büfében árulnak? Mindenképpen ki fogom próbálni:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 21:24

jovo penteken igy keszitem a halvacsorat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-24 14:36

MReni!
A tej azért kell, hogy elvegye a hal ízét. Finomabb lesz tőle a hús.

egy másik Reni:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-11 16:46

Ezt megcsináltam isteni lett. Forralt borral meg kenyérel. fenomenális! :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-21 21:51

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy elhagyhatom-e a tejet vagy helyettesíthetem-e valamivel?

Köszönettel

Reni

kisbundika
kisbundika Sat, 2010-04-03 14:51

Szia Szintia

Biztos nagyon finom így a hal .Legközelebb így fogom elkészíteni.Nagyon szuperek a receptjeid.
A kenyér sütős kalács isteni lett,én egy kicsit több lisztel csináltam . A tönköly búza miatt.
Igazi foszlós lett.

Lehet hogy rosszul tudom,de a halat csak egybe szabad megmosni.

arpi721102
arpi72 / arpi721102 Thu, 2010-03-25 11:42

Bocsi,de próbáld meg úgy elkészíteni,hogy először lisztbe forgatod,és úgy mártod bele a masszába!Így a massza nem fog lepörögni sütés közben!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-25 15:39

Remek étel,ma is ez lesz a menü!

560
heck 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
tej 0.5 l
1 tk
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
fűszerpaprika 1 tk
0.5 kk
tej 2 dl