Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boeuf Bourguignon recept

hozzászólások (83)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 578 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 3469 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 115 kcal

Hozzászólások (83)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magaduram
magaduram / magaduram Mon, 2020-03-09 04:44

Csodálatos recept valóban, kipróbáltam, mert szeretek mindenféle marharagut, kezdve a gulyással. De a költsége és a vele járó munka miatt nem egy hétköznapi eledel. És nem vagyok abban a helyzetben, mint Julia Child, aki főállásban, kenyérkeresetként főz. (Egy frászt 25 p. az előkészítés: csak a több mint 1 kiló hús részletekben pirítgatása tovább tart.)

Suussy
Suussy Fri, 2016-02-19 18:29

Kedves Ízhuszár! Az lenne a kérdésem, hogy melyik hagymát, melyik résznél kell belerakni az ételbe (ragu vagy gombához), és, hogy kell-e valamit csinálni velük? Hagyjam egészben, vágjam cikkekre vagy hogy gondoltad? Sokat segítene, bárki a válasszal! :) Most készíteném el! Köszönöm előre is!

rujsz
rujsz Fri, 2016-01-29 14:48

Kedves Gabys!
Azt szeretném kérdezni, hogy pataki tálban elkészítő - e? Illetve, marhafelsál jó alapanyag lesz hozzá? Köszönöm válaszát!

ella94
Linda / ella94 Tue, 2015-10-27 21:23

Isteni finom! Régóta szemeztem ezzel a recepttel, de sose csináltam meg, mert lusta voltam elmenni az IKEA-ba az edényért. De most rávettem magam, és abszolút megérte. Valahol megvan itthon a Joy of cooking, de megkeresni szintén sok időmbe telne, szeretek mindent halogatni. De így, hogy felraktad ide a receptet, sokkal könnyebb dolgom van. Köszönet érte.

Gigi0111
Gigi0111 Sun, 2015-01-18 01:57

Szerintem teljesen fölösleges a kétszeres lisztszórásos sűrítés, mert a húst eleve lisztbe forgatva kell elősütni, és ezzel már tartalmaz annyi lisztet, ami besűríti az ételt. Én a két lisztszórást kihagytam, másnap, meg nem győztem hígítani így is. Frissen tényleg jó lehet úgy is, de másnap lisztszórás nélkül is hígítani kellett. Egyébként nagyon sokszor elkészítettem ezt az ételt, osztatatlan sikert aratott mindig, de én nem liszteztem ennyiszer. Mellesleg ennyi óra főzés után sehol nem fog kijönni az ízéből, hogy valódi leveshússal, vagy kockából főzöttel öntötted-e fel.

Mucianyus
Mucianyus Mon, 2015-01-12 07:21

Kedves ízHuszár!

Szombaton megnéztem a filmet, vasárnap pedig elkészítettem a leírásod szerint!
Tökéletesre sikeredett!
Köszönöm a receptet népes családom nevében is!

Beni77
Beni77 Thu, 2015-01-08 10:31

Szia! szeretném megkérdezni, hogy a marhahús alaplevet (4dl), hogy tudom ill. hogy lehet elkészíteni? Kockából?Köszi :)

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Thu, 2015-01-08 22:51

Kedves Beni,

Én azt tanácsolom, ha időd engedi, akkor főzz egy adag marhahúslevest és azt használd fel. Az időtakarékos megoldás ha zöldséglevest főzöl, még így is jobban jársz, mint a kockával, mert annak annyira markáns az íze, hogy meghatározza majd a teljes étel végeredményét is. Én rendszerint minden húslevesből félreteszek egy keveset a fagyasztóba, hogy ilyen recepteknél bármikor előkaphassam!

ízHUSZÁR

Beni77
Beni77 Fri, 2015-01-09 12:21

Kedves ízHUSZÁR!

Köszönöm gyors válaszod. Megfogadom tanácsod :):) A receptedhez gratulálok, hamarosan elfogom készíteni :)

Beni

HáziBoszorkány
HáziBoszorkány / HáziBoszorkány Sun, 2015-01-04 20:29

Nagyon régen készítettem utoljára, és már némileg a feledés homályába is merült, de karácsonyi rendhagyó menü keresés közben eszembe jutott. A papírra vetett változatom valamelyik költözésünk áldozatául esett, de a leírásod pont ugyanaz volt, mint az enyém :) Az általad írt bor nekem is kevés lett volna, de erre pont emlékeztem, hogy 1 kg húshoz közel egy üvegre van szükség, így lett finom és bőséges szaftja. Szerintem fontos kiemelni, hogy csak jó minőségű húsból, és főleg jó borral készíthető, egy dankó félével szigorúan tilos nekilátni! Száraz, testes vörösbor kell hozzá, hiszen a bor mindent átjár ebben az ételben. Köszi a receptet :)

exCat
exCat Fri, 2014-10-24 16:41

Ma elkészítettem. Design-ra nem lett olyan szép, mint itt a fotón és picit sok is lett a só - nem számoltam bele a szalonna és az alaplé sósságát - de ettől eltekintve pazar! Mondjuk én tettem bele egy "kis" erős paprikát is, mert én minden ilyen húsételt csípősen szeretek, de ez már csak hab a tortán.

Legközelebb, majd odafigyelek a só mennyiségére és akkor minden rendben lesz. :)

(Azt mondjuk én nem mondanám hogy nincs vele meló, de nem bántam meg a ráfordított időt!)

Köszönöm a receptet!

libaláb
libaláb Sat, 2014-10-04 22:24

Szeretem ezt az ételt, alig van vele munka, aztán kiteszem az asztalra elgyötört arccal, panaszkodva, hogy 3 órán át főztem a kedvükért :D végül mindenki élvezettel eszi és nem győzi dicsérni hogy micsoda különlegesség, és pihenjek csak le, majd ők elmosogatnak... Hálás köszönet ezért a receptért.

578
kolozsvári szalonna 15 dkg
olívaolaj 1 ek
marhahús 1 kg
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
száraz vörösbor 2.5 dl
marha alaplé 4 dl
sűrített paradicsom 4 dkg
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 1 teáskanál
babérlevél 2 db
gyöngyhagyma 20 db
csiperkegomba 25 dkg
vaj 2 ek
burgonya 30 dkg
petrezselyem 1 csokor