Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen recept

hozzászólások (56)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A húshoz

A burgonyához

összesen: 1099 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 5 adag *

A húshoz

A burgonyához

összesen: 5497 kcal

energiatartalom / 100 g *

A húshoz

A burgonyához

összesen: 166 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Thu, 2016-01-14 15:40

Aki keres, az talál:-) Ezt a receptet kerestem, NEKEM ez az Igazi. Mert én ezt az ízvilágot keresem a Brassói aprópecsenyében amit erdélyi származású nagymamám készített még gyermekkoromban. Ahány ház, annyi szokás - és ez a Brassóira igazán elmondható (végigolvasva egy rakás kommentet a különböző recepteknél:-) Köszönöm szépen! M.

márta66
márta66 Thu, 2016-03-10 16:42

Jelentem, elkészítettem! Nagyon finom volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszönöm még egyszer a receptet! Márta

Larzsan
Larzsan Sat, 2015-09-05 16:51

Írod a készítésnél " 2.Egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk" a húst. Nem kellene előbb egy pici zsíradékra dobni, majd utána párolni a húst ?

livike29
Livike29 / livike29 Thu, 2016-01-14 16:22

Köszönöm az észrevételed, a hús hozzávalóinál is ott van az olaj, nem tudom miért törlődött ki a leírásból. Elnézésedet kérem!

Bernike94628
Bernike94628 Sat, 2015-03-14 07:49

Olyan jó látni,hogy más is tudja,hogy milyen az igazi brassói. Nagyon rég készítettem ezért kicsit feledésbe merültek a hozzávalók. Sok-sok receptet elolvastam,de leginkább a tied hasonlított az enyémhez. A mienkből viszont elengedhetetlen a még több fokhagyma, majoranna és ha van itthon füstölt szalonna is. Kötelező hozzá köretként a sült krumpli és ubi sali. Ú, már alig várom az ebédet,hogy ehessek,már a számban érzem az ízét. :)

Vmaria
Vmaria Sat, 2015-02-14 13:08

Ez az!40 éve így jegyezte le apukám EREDETI Brassói címmel!
Szerintem így a legfinomabb a maga egyszerűségében!!!

karica
karica / karica Sat, 2014-12-20 12:03

Mi is éppen így ismerjük a brassóit! Hagyma, pirospaprika és egyebek nélkül. Számomra ez az igazi recept: szalonnával, majoránnával, borssal és fokhagymával.
Köszönöm, hogy feltetted!

Gary21
antalgergo / Gary21 Mon, 2014-08-04 00:35

Köszi a receptet, én annyit tennék hozzá, hogy a krumplit én kisütés előtt szeretem első forrásig főzni, úgy omlósabb lesz a belseje és szépen megpirul a külseje :)

livike29
Livike29 / livike29 Fri, 2014-05-16 21:32

Kedves Mangó81,
Én ugyan még nem próbáltam csirkehússal, de nyugodt szívvel ajánlom, hogy próbáld ki. Nem fogsz benne csalódni! Sok sikert!
Várom a beszámolót! Üdv: Livike29

Pista39
Pista39 Sat, 2013-11-23 19:27

Ez az egyetlen eredeti brassói recept a NOSALTY receptjei között , mert nincs benne vöröshagyma. Biztosan jó vöröshagymával is, de annak az ételnek nem brassói a neve.
Köszönöm.

plentera85
plentera85 / plentera85 Sat, 2013-01-05 19:44

Ez az igazi brassói recept, szuper,hogy nem bonyolítottad túl, nálunk annyi a különbség, hogy megy a hús alá egy jó nagy fej vöröshagyma is apróra vágva,vagy karikázva meg egy babérlevél.Illetve mi is jó fokhagymásan szeretjük, úgyhogy általában egy egész fej fokhagyma megy bele :) Az arányok szuperek egyébként,nem kell túl húsozni,én is hamarabb megeszem a krumplit mint a húst ^_^

enike76
enike76 Fri, 2013-01-04 17:37

Tetszik a recept, csak az lenne a kérdésem, hogy a húst natúr üresben pároljam a lábosban, vagy tegyek alá egy kis vizet? Én is nagyjából így csinálom, de én a húst egy kevés olajon megpirítom és aztán hagyom fedő alatt párolódni. És én még teszek hozzá majorannát is.

livike29
Livike29 / livike29 Thu, 2013-01-24 09:02

Kedves enike76,
Én úgy szoktam, hogy a húst naturba teszem oda kevés olajon, hogy egy kicsit kifehéredjen, aztán maga a hús is enged egy kis levet és én is öntök alá egy kis vizet.
Üdv, Lívi

Ardnax0
Ardnax0 Thu, 2012-10-25 12:33

Végre megtaláltam az alap receptet. Egyszerű, és finom. Köszönöm a receptet!

Böbe0402
Böbe0402 Sat, 2012-09-08 22:13

Én is így készítem, szerintem is ez az igazi. Még nem gondoltam arra, hogy alapreceptként használjam, itt olvasom, hogy ti variáljátok lecsósan, szalonnásan, stb. Ezek nagyon jó tippek, ha végig gondolom, szinte csak a képzelet szab határt. (Nekem ugyan a pirospaprika nem illik a képbe, de az is egy lehetőség.) Nálunk sok fokhagymával az igazi, és a borsot sem hagynám ki belőle. A jövőben többféleképpen, változatosabban fogom elkészíteni. Köszi az ötletet!

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2015-01-05 08:35

Mi is épp így készítjük! Mire megtaláltam ezt a receptet... :) Illetve petrezselymet maximum díszítésnek szórunk rá, fokhagymából viszont fél kiló húshoz (ami mindig sertéscomb vagy tarja) legalább egy fej fokhagymát teszünk. Szeretjük a fokhagymát. :)

Agizsu
Agizsu Fri, 2011-10-14 18:25

Köszönöm a receptet, nagyon gyors és nagyon finom volt!!

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2011-08-28 21:14

Mi is így készítjük és nagyon szeretjük! Ma is ez volt az ebéd cukkinikrém-levessel... :-)

kittina
Krisztike1 / kittina Mon, 2011-08-15 10:15

Na végre!!!Valaki tudja milyen az igazi Brassói!!!!Gratulálok!Szerintem,ha valaki másként csinálná,az adjon neki valami másik nevet!Csatlakozom Livike29-hez.Szerintem is lehet sokféle módon variálni,de az már nem brassói.Én például csináltam már füstölt csülökkel,úgy hogy a csülköt előtte megfőztem,kicsontoztam,kockára vágtam.Aztán meg csináltam már lecsósan is,amit sütőbe téve megbolondítottam sajttal,tejföllel.Egyik kedvenc receptem,mert rengeteg módon lehet variálni.Üdv Kittina

z1
z1 / z1 Mon, 2011-10-17 20:57

Kedves NO SALTY csapat!
Ehhez akár most hozzá is szólhatnék, de a békesség kedvéért inkább nem teszem...
Z.

T.Dorina
T.Dorina Mon, 2011-04-11 22:27

Néhány Brassói-receptben szerepel szalonna is, ajánlom bele, finom íze lesz tőle!

livike29
Livike29 / livike29 Tue, 2011-04-12 17:08

Kedves Dorina,

Vannak olyan napok, amikor máshoz van kedvem, nem a hagyományos anyukám féle brassóihoz. Olyankor a lábasba beleszórom a szalonnát, esetleg ha van otthon egy pár karika kolbászt, majd ha egy kicsit kieresztette a zsirját, hozzá teszek 1-2 fej hagymát. Amikor ez üvegesre pirult, beleteszem a húst is és folytatom a receptet a fent leírt módon. :)

Ha van egy alap recept, azt már evvel-avval lehet variálni, így sosem unjuk meg :)

Köszönöm, Lívi

karolina86
karolina86 Sun, 2011-04-03 17:44

Én is így csinálom, de 2 pici különbséggel: mivel mi nagyon szeretjük a fokhagymát már a hús párolásánál teszek bele, és természetesen utólag is mikor kész, de ez már ízlés dolga, a másik pedig, hogy őrölt pirospaprikával meghintem mielőtt összekeverem, így egy kicsit magyarosabb :). Egyébként gratulálok a receptért, ez az igazi brassói! :)

1099
sertéstarja 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 2 kg
napraforgó olaj 3 dl