Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

összesen: 538 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

összesen: 2142 kcal

energiatartalom / 100 g *

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

összesen: 179 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzalaiB
SzalaiB Wed, 2013-01-16 17:18

Isteni volt, az egész család imádta. Majdnem olyan íze, mint a kínai kajáldákba. A bunda sajnos nem olyan állagú, mint ott. Ott a máz ellenére is ropogós marad. Nem tudom mi a titka. Mondjuk a családot ez nem nagyon zavarta, mert eszméletlen finom volt. Igaz kicsit változtattam,mert méz és cukor helyett melaszt tettem bele,szerintem ez még jobban elmélyítette az ízét és chutney híján sárgabarack lekvárt és fokhagymát....
Köszönjük

Barbara

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2013-01-16 18:27

Szia Barbara!
Szívesen! :D Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és hogy ízlett Nektek!
Igazán kedves Tőled, hogy megírtad!
Hát igen, a bunda nem olyan nagyon ropogós :) ez a rész még azóta is folyamatos fejlesztés alatt van. Hátha egyszer sikerül... Melasszal is biztos nagyon finom lett.
Én még úgy nem próbáltam, de ha lesz itthon, majd gondolok rád és kipróbálom.
Üdv: Ági

538
csirkemell filé 40 dkg
chutney 3 ek
szójaszósz 2 ek
cukor 1 teáskanál
1 kk
tojás 1 db
kukoricaliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 tk
víz 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
gyömbér 3 dkg
cukor 10 dkg
méz 3 ek
víz 1.5 dl
almaecet 0.5 dl
chili 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
szójaszósz 3 ek
sűrített paradicsom 0.5 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 3 ek
szezámmag 5 dkg