Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás palacsinta recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 588 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2348 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 194 kcal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poirot
poirot Fri, 2011-09-16 08:15

Ha darált húst raksz a palacsintához, azt milyen módon készíted el ? Mivel ízesíted a darált húst ? Hasonlóan készíted el a húst, mint a chilis babnál ?

Köszi a választ.

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-09-16 18:12

Kedves Poirot!
Igen, hasonlóan, mint a chilis babnál vagy a bolognai szósznál. De lehet tejfölösen, tejszínesen, lényeg, hogy ne legyen száraz a töltelék. :)
Üdv.
Livi

poirot
poirot Sun, 2011-09-18 11:17

A "tejfölösen" érdekelne. Ha lehet részletesen.

:)

Megjegyzés; Bizonyisten "lányok", néha olyanok vagytok, mint "szegény Jó Anyám", aki nagyon tudott sütni-főzni, viszont egy receptet részletesen "elmagyarázni" kevésbé tudott.

(Például azt nem értette, hogy én mit nem értek a "beemelésen" egy süti receptnél.)

:)

Férfi vagyok, az Isten áldjon meg benneteket !

:)

Szóval, mint egy mester a kezdő inasnak, ha kérhetném.

:)

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-09-18 12:40

Kedves poirot!
Na szóval, hogy rövid is legyek, meg értsed is amit írok....:))
1. Végy darált húst, vagy esetleg apró darabkákra vágott csirkemellet, kb. 60 dkg-ot.
2. Egy kis fej vöröshagymát dinsztelj kevés olajon, majd tedd hozzá a húst. Gyakran keverve süsd fehéredésig minden oldalát, majd sózd, borsozd, ízesítsd kedved szerint. A fokhagymát ki ne hagyd, 2-3 gerezdet mindenképpen vágj bele. Kevés pirospaprikát is tegyél hozzá, attól szebb színe lesz. Ha szükséges, önts alá egy kevés vizet.
3. Ha a hús már megpuhult, 2 dl tejfölt keverj ki vízzel és 1-2 teáskanál étkezési keményítővel vagy liszttel, majd öntsd a húshoz. Jól forrald össze! Ízesítheted egy kevés csípős paprikával is, ha szereted.
Ez a ragu hasonló a hortobágyi palacsinta töltelékéhez. Tálaláskor meglocsolhatod a tetejét tejföllel, és szórhatsz rá reszelt sajtot is.
Remélem tudtam segíteni. Ha elnyerte a tetszésedet ez a verzió, bátran fogj hozzá, szerintem elrontani sem tudod! :)) Sok sikert! Üdv: Livi

poirot
poirot Sun, 2011-09-18 12:47

Köszönöm, Livia, így már érthető. Még nekem is.

:)

588
finomliszt 30 dkg
1 tk
tojás 2 db
élesztő 1 dkg
tej 4 dl
burgonya 3 közepes db
napraforgó olaj 80 ml
napraforgó olaj 2 csepp