Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Caponata recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 213 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 1281 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 42 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorba-Simonné Judit
Csorba-Simonné Judit Wed, 2013-07-10 14:08

A padlizsánt héjastul felkockázzuk, és sós vízbe áztatjuk 2 órára. Egy kevés olajon átsütjük és a hagymához tesszük. Nem főzzük, áztatjuk.

albaildiko
Bihari Ildikó / albaildiko Fri, 2012-08-17 22:34

Bocsánat de a padlizsánt nem kell két órán át főzni, egy zöldség ami nagyon hamar megfő, megsül, nem beszélve arról, hogy semmi értelme , mert mire jó az agyonfőzőtt zöldség

Bacsi Margit
Bacsi Margit Sat, 2012-03-17 21:10

Manyi

Én a nyers felkockázott padlizsánt, egy serpenyőbe olíva olajon, 15-20 percig párolom fedő alatt, ez után még 5 percig fedő nélkül kevergetés közben. Ez teljesen puha lesz és nem öntöm el a fövő vízzel a zamatát.
Üdv: Manyi

Nettiti
DimenziósNetti / Nettiti Thu, 2010-03-25 13:19

Szicíliai ismerősöm ezt az alábbi hozzávalókból készíti:
burgonya, cukkini, padlizsán egyforma arányban, színes kaliforniai paprika, paradicsom, hagyma, fenyőmag, kapribogyó.
A hozzávalókat egyforma kockákra vágja, tepsibe teríti, sózza és olívaolajjal meglocsolva süti. A sütési idő végefelé kevés fehérborral meglocsolja.
Ez így kevésbé lesz pépes és mivel a padlizsán és a cukkini sülnek, sokkal finomabb ízük lesz.
Az édesanyja néha csinálja serpenyőben is, és akkor kevés paradicsomszószt is ad hozzá.
Köretnek, friss kenyérrel főételnek fogyasztják.
Nekem ebben a receptben csak az a fura, hogy minek kell a padlizsánt két órán át főzni? Amúgy se jellemző az olaszokra, hogy órákat töltsenek a konyhában:D

welli
welli Sat, 2012-08-11 23:43

De klassz! Holnap délelőtt így készítem el az ebédemet! Köszi a tippet! Van cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, olivabogyó és hagyma is itthon.
Nagyjából milyen hőfokon kell sütni? (esetleg azt tudod, hétfokozatú gázsütőn hányason?)
Köszönettel:
Eszter

Suslinc
Suslinc Thu, 2010-08-26 14:12

Szia Nettiti!
Nagyon tetszik, amit leírtál! Kb. mennyi ideig és milyen hőfokon sütik? És olivaolajjal csak megspriccelik, vagy többet tesznek rá?
Itt a padlizsán, cukkini szezon, szívesen kipróbálnám! :-)

Szentirmay
Szentirmay Wed, 2009-08-26 10:55

Beácska! Jók a repeptjeid. Én Temesvári Kriszta javaslatára nézegetlek. Magam is imádok főzni és kisérletezni. Egyetem alatt recepteket írtam egy újságnak ami azóta megszűnt ( csak remélni tudom, hogy nem miattam, hiszen a repetek csak fejben születtek, valóságaban azokat éppen nem főztem meg) Kérdezném, hogy igényli a padlizsán ezt a 2 óra főzést? Esetleg éppen csak bugyogjon? Nagyon tetszik, már próbálnám is.
Üdv: Sára

albaildiko
Bihari Ildikó / albaildiko Fri, 2012-08-17 22:32

Kedves Sára!

Én sem értem
miért kell 2órát főzni, hiszen kimegy belőle minden tápanyag, nem beszélve arról, hogy a padlizsánnak elég bőven egy negyed óra.

Beacska
Beácska / Beacska Thu, 2009-08-27 14:49

Szia,

Én 2 órán át főztem, elég puhának kell lennie. Érdemes esetleg kipróbálni kevesebb főzéssel is, de akkor is legalább 1 órán át.
Üdv. Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-06-24 20:54

Klassz az oldal! Favorizálom Beácska receptjeit :)))

213
padlizsán 4 nagy db
olajbogyó 200 g
kapribogyó 50 g
halványító zeller 2 db
paradicsomszósz 4 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fehérborecet 7 ek
cukor 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek