Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklacsatni recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 144 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

összesen: 1434 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 46 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wiwievi
wiwievi Fri, 2013-01-04 21:19

Köszönöm szépen a válaszodat, most már képben vagyok.Ha kipróbáltam megírom hogy sikerült. Üdv.

wiwievi
wiwievi Fri, 2013-01-04 00:20

Szia!Nagyun guszta a recepted, imádjuk a céklát bármikor megenném.Elmentettem, de azt kérdezném, ha csak körítésnek csinálom nem üvegezem, úgy is jó?És mihez adhatom?Salátaként?Elöre is köszi.

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2013-01-04 09:20

Kedves Wiwievi!
Természetesen frissen is felhasználható, nem kell állni hagyni, ez csak egy opció. Szerintem úgy lehet használni, mint a párolt káposztát, köret-salátaként, kiegészítő köretként. (Az íze is emlékeztet a párolt káposztára, mert édes és savanyú egyszerre.) Zsírosabb sültek mellé ajánlom, ahol jól jön a savanykás íz: malac, oldalas, csülök. De talán legjobb a kacsasült mellé. Meg lehet próbálni sült csirke mellé is, de úgy gondolom, ahhoz túl intenzív ízű és elnyomná a csirke saját ízét. Pulykához viszont jó lehet.
Valamint szerintem melegen finomabb, vagyis ha el is teszed üvegbe, mint egy hagyományos savanyúságot, ha felbontod, érdemes felmelegíteni.
Remélem, tudtam segíteni.
Üdvözöl: Koszider

144
cékla 1.5 kg
alma 5 db
lila hagyma 2 db
vörösborecet 2 dl
gyömbér 3 cm
cukor 3 ek
mazsola 10 dkg
szegfűszeg 1 kávéskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
fahéj 1 kk