Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros - spanyol édesség recept

hozzászólások (28)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

összesen: 911 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

összesen: 3644 kcal

energiatartalom / 100 g *

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

összesen: 247 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amanda
amanda Mon, 2017-02-20 20:30

szuper recept, egyszerű és nagyszerű! mi tésztanyomóval nyomtuk, tökéletes lett

butterfly22
butterfly22 / butterfly22 Fri, 2014-03-21 13:50

Nagyon finom! Köszönjük :) Én vanília aromával és vanilin cukorral helyettesítettem. De így is nagyon nagyon tetszett nekünk.. Hamar el is fogyott... :))) Üdv. Butti

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-02-10 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vadgesztenye
vadgesztenye Sun, 2014-02-09 16:13

Spanyolországban sósan adták, nagyon finom volt. Nekünk is van ilyen mégpedig a tolófánk.
Azt írtad, hogy kifolyt a tészta, ha mondhatom, az égetett, forrázott tésztákba egyesével kell a tojást beledolgozni, így tésztának jobb tartása lesz. A tiéd nagyon szép lett. Gratulálok! Erzsi

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sun, 2014-02-09 16:18

Szia Erzsi! Köszönöm. :) A tojásokat én is egyenként tettem bele, a habzsák minősége nem igazán volt megfelelő, ezért folyt ki a tészta. De az eldobhatóval semmi problémám nincs. :) üdv. Emőke

csilla88
csilla88 Sun, 2013-01-20 21:21

Nagyon szépen köszönjük ezt a receptet!!!! Legközelebb dupla adagot kell készítenem, mert ez egyből elfogyott :). Nekem sincs habzsákom, de szerencsére tudtam nyomni zacskóból, csak a legvégén szakadt el :)

Makka
Makka / Makka Mon, 2012-11-19 14:58

Muszáj lesz beszereznem egy habzsákot, mert annak hiányában kanállal kellett szaggatnom ezt az isteni tésztát:) de így is működött, szóval köszönöm szépen a receptet:)

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Mon, 2012-10-01 12:28

szia, én ma megcsináltam a receptedet, az íze nagyon finom, de nekem nagyon puha lett az állaga a kész fánkoknak, gondolom keményebbnek kell lennie, nincs ötleted mi lehetett a gond? előre is köszi

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Tue, 2012-10-02 08:36

Szia! Mármint a kisült fánkoknak? Elvileg kívül ropogós, belül puhább a tésztája. Sütés előtt pedig közepesen kemény, szóval pl ollóval simán lehet levagdosni a habzsákból. (A tojásra tudok még gondolni, az lehet gond, lehet nagyobb volt?)

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Tue, 2012-10-02 15:56

szia, hát nekem nem volt olyan kemény, és házi tojást használtam hozzá, lehet hogy abból kevesebb kellene, köszi az infot :)

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sun, 2012-09-30 17:27

Kedves lilocico! Hát ugye függ, hogy mekkorákat nyomsz ki a habzsákból, nekem kb. 30 db biztos lett belőle.

Lini94
Lini / Lini94 Fri, 2012-09-14 15:50

Köszönöm ezt a remek receptet! A fánkjaim sosem voltak az igaziak, de ez tökéletes lett. Dupla adaggal kezdetem, de azt hiszem nem fog ránk possadni, örülök, ha estig kitart :) Vanília kivonat nélkül csináltam, és a habzsák a 3. darab után feladta a harcot, így kézzel formáztam a rudacskákat, de szerintem így is hangulatos. Azt hiszem nálunk gyakori vendég lesz, köszi még egyszer!
Lini

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Fri, 2012-09-14 16:07

Kedves Lini! Nagyon örülök, hogy így ízlik! :) /Nálunk is gyorsan fogy. :D/ Habzsákból én eldobhatósat használok, azzal jól működik. :) üdv. Emőke

szneki
Szneki / szneki Wed, 2012-09-05 07:31

Kedves Emőke!

Köszönöm a választ,ki fogom próbálni,sztem vaníliás cukival,az egyszerűség kedvéért:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-09-04 22:08

Köszönöm szépen , hogy feltetted ennek a finomságnak a receptjét, nagyon megörültem neki! :-o
Éva-Anyóca

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Tue, 2012-09-04 18:41

Kedves Szneki! Én Bp-en a Culinarisban szoktam venni, "pure vanilla extract" névvel kapható. De simán lehet használni vaníliás cukrot is. :)
Vagy tudsz házilag is készíteni: 2 dl vodka, bele 2-3 hosszában vágott vaníliarúd és hagyni ázni (ha sötétedik a lé az a jó, így egyre intenzívebb íze lesz) :)
A blogomon pedig megtekinthető a csillagcső (mert ez szokott még gondot okozni. üdv. Emőke

szneki
Szneki / szneki Tue, 2012-09-04 18:35

Kedves Emőke!
Érdeklődnék, hogy a vanília kivonatot lehet kapni boltban,vagy az tulajdonképpen vanília aroma?Vagy mi?
Nagyon érdekes a recepted,tetszik!
Köszi a választ!

Üdv.:Szneki

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Wed, 2012-09-05 05:41

Kedves Szneki! Válaszoltam, csak nem a kommented alá. :) (bocsánat, elnéztem :D) üdv. Emőke

911
víz 2.5 dl
barna cukor 2 ek
1 csipet
vaj 8 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
csokoládés puding 3 dl
cukor 5 dkg
fahéj 2 teáskanál
csokoládés puding 3 dl