Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A piskótához

A krémhez

összesen: 1011 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A piskótához

A krémhez

összesen: 4040 kcal

energiatartalom / 100 g *

A piskótához

A krémhez

összesen: 243 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

keskenydori
keskenydori Mon, 2015-12-28 12:22

Karácsonyra elkészítettem, hárman is elkérték a receptet. Négy féle süteményt sütöttem ez vitte a pálmát.

dadimami
dadimami Wed, 2014-01-29 01:03

Kedves Veronika! Az egész tojásokat géppel keverem ki. Egy fotóval illusztrált, lépésről, lépésre bemutatott leírásom van, bécsi piskóta néven (nem is tudom honnan kaptam jó pár éve) nálam nagyon bevált, ha nem ismered és érdekel szívesen átküldöm.
Az én sütőm gázos, nem a legjobb, de átalánydíjas, ez az egyetlen előnye, csak mostanában borzasztó gyenge a gáz sütőereje, ami bosszúság piskóta és a sütik sütésénél is, de a kenyereknél pláne "az már más tészta" azt most tanulgatom, abban kezdő vagyok.
Üdv: Margó

dadimami
dadimami Wed, 2014-01-01 15:30

Kedves Kati!
Ez jól néz ki, és jó ötlet, hogy férjemmel a piskótát kedveltessem, eddig jobb híján (ha más süti nem akadt) akkor ette, de mivel a citromos ízt szereti, a kettőt összehozva már siker. Közelgő szülinapjára elkészítem.
Nem tudom próbáltad e már a piskótát úgy készíteni, hogy nem választod szét a sárgáját és fehérjét, ha nem ajánlom tegyél egy próbát, nem bánod meg!
Én évek óta már így készítem és tökéletes, még jobb is mint a külön keverés, nekem úgy a lisztet nehezebb beledolgozni, hogy ne maradjanak kis csomócskák benne. Természetesen a lisztet már nem géppel, hanem fakanállal, vagy lyukacsos nagyobb keverő kanállal óvatosan adagolom hozzá. Lényeg, hogy jól kikeverjük az egész tojásokat a cukorral, hogy a térfogata jelentősen növekedjen, jól felhabosodjon.
Köszönöm a receptet!
üdvözlettel: Margó

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2014-01-27 10:31

Kedves Margo! Ahogy olvasom Kati receptjeit, (nagyon jok) raakadtam a te hozzaszolasodra ennel a recinel. Szeretnem megkerdezni, hogy amikor a piskotahoz az egesz tojasokat "jol kikeverjuk" a cukorral az mivel tortenik? kezzel vagy elektromos kezi habverovel vagy csak egyszeruen fakanallal? Nekem ugyanis soha nem sikerul jo piskotat sutni, es emlekszem, hogy nagyon regen az anyosom is egesz tojasokkal keszitette, de akkor meg nem volt elektromos habveronk es azzal a rugossal (nem tudom, hogy ismered-e?) vertuk fel. Mindig gyonyoru piskotat sutottunk. Azota mar probaltam en is, persze az elektromossal, de megsem lett szep piskotam. Lehet, hogy a sutotol is fugg, - nem tudom.
Jo tanacsodat elore is koszonom.
Udvozlettel, Veronika

1011
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
mák 5 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 3 db
citrom 2 db
vaníliás pudingpor 1 ek
cukor 15 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 3 ek
habfixáló 1 csomag