Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cordon Bleu recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A húshoz

A panírozáshoz

összesen: 1100 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A húshoz

A panírozáshoz

összesen: 4394 kcal

energiatartalom / 100 g *

A húshoz

A panírozáshoz

összesen: 377 kcal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsicsi83
moncsicsi83 Mon, 2011-08-01 20:08

Nyaralásunk alatt ettem cordon bleu-t egy étteremben. Nagyon ízlett és eltökéltem, hogy ha hazajövünk, egyszer én is megcsinálom. Ez a recept nyerte el a legjobban a tetszésemet, és megcsináltam. Pulykamellből csináltam és nagyon finom lett. Sőt... A husit mi citromlével megcsepegtettük (horvátban így ettem) és úgy még finomabb!
Én nem gőzöltem elő, helyette lassú tűzön sütöttem. A pulykamell szépen átsült.

eperszeletke
eperszeletke Tue, 2011-04-19 17:30

húsvétra ezt szeretném megcsinálni, de ez a gőz fölötti eljárás számomra ismeretlen, mert én eddig mindig megtűzdeltem, úgy paníroztam, viszont így nagyon szép... úgy kell, hogy felforralok vizet egy fazékba és rá teszek még egy edényt és arra rá a fóliázott húsokat? közben megforgatjuk?

csacsa
csacsa Sat, 2010-12-11 18:42

Nagyon szépen a köszönöm ezt a finom étel receptet, az egész családnak nagyon ízlett!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-06-04 20:08

Már vacsiztunk.Nézegetem a recepteket, és hát ezt nézve, én újra éhes lettem!!!!!!!!!!Azért lehet, hogy én pulyka ill. csirkemellből fogom elkészíteni, de hogy megcsinálom, az tuti!Köszi!

bejczyne
bejczyne Fri, 2010-06-04 14:10

Hogy még különlegesebb legyen aszalt szilvát, barackot is lehet belegöngyölni. Én az alufóliával együtt lobogó vízbe teszem pár percre. Majd kibontom és bepanírozom.

Chris77
Chris77 Thu, 2010-01-28 14:07

Köszönöm szépen, miután megcsináltam megírom hogy sikerült.

Chris77
Chris77 Thu, 2010-01-28 11:03

Elnézést ha buta dolgot kérdezek, de az alufóliában mennyi ideig kell lennie? Amikor gőz fölött megpárolom még benne kell hagyni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 13:39

Szia!
Nos azonnal kicsomagolhatod a húst mivel az eljárás lényege, hogy formára dermedjen és a hajtásokat a hő hatására a nedvekkel lezárja, így egy zárt közeg képződik a sajt számára. Csak vigyázz mert a gőz könnyen leforázza a kezed, csak óvatosan.
Jó étvágyat és sok sikert.
Kócs Judit.

1100
sertés rövidkaraj 40 dkg
gépsonka 5 dkg
trappista sajt 7.5 dkg
füstölt sajt 7.5 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint