Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csábos datolyatorta recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A mázhoz

összesen: 705 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához

A mázhoz

összesen: 5647 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A mázhoz

összesen: 278 kcal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zamat.ok
zamat.ok Wed, 2012-04-04 20:53

A tészta ízét és állagát tekintve is nagyban eltér egy megszokott torta élménytől. De hát éppen ez a jó benne! Finoman hangolódik az édes gyümölcsök, a fűszerek és a ropogós dióbél íze, a máz enyhe savanykássága pedig pikánssá teszi az egészet. Remek:)

zamat.ok
zamat.ok Fri, 2012-03-30 20:09

Elkészült. Irtó jól néz ki! A mézes-lekváros-citromos máz valósággal bearanyozza a torta sült alma-dió tetejét. Az illatok sejtelmesen szétáradtak a lakásban, legjobb lenne azonnal megízlelni. A torta azonban a holnapi vendégek örömére készült, és azt gondolom hogy az íze pont olyan fenséges lesz, mint ahogy kinéz.
Köszi :-)

Hannna
Hannna Tue, 2011-07-26 10:53

Elkészítettem, nagyon finom lett! Vaj nem volt itthon, így olajjal csináltam, illetve amaretto meg szegfűszeg sem, de került bele helyette őrölt gyömbér és ánizs is. Köszönöm a receptet. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-18 09:55

Datolya!Csúcs-köszi.Nekem a rózsavízzel van és lesz gondom, mert nincs.Ha nem lesz benne,baj??Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-18 10:55

Éva, egyáltalán nem baj. Az csak egy kis plusz, de anélkül is nagyon finom lesz! :-)

rizsa
rizsa Fri, 2010-05-21 12:02

Esztikém,

más gyümölccsel is elkészíthető szerinted? Esetleg több almával? Sajnos a datolya nem a libling:(

Kata

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-05-22 08:50

Szia Katám!
Persze, ha csak almát teszel bele, az is jó. Az eredeti recept amúgyis csak almával készül, úgyhogy biztos jó úgy is!
Puszi!

705
vaj 180 g
tojás 3 db
finomliszt 350 g
nádcukor 180 g
sütőpor 1.5 tk
alma 3 közepes db
datolya 200 g
dió 100 g
amarettó 5 ek
rózsavíz 3 ek
fahéj 1 tk
szerecsendió 1 tk
szegfűszeg 1 teáskanál
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
sárgabaracklekvár 4 ek
méz 3 ek
citromlé 2 ek