Szia! Itt csak lekvárról ír (bár azt én nem is szoktam dunsztolni, csak fejre állítom), biztos működik a befőttnél is, de vajon az egész vízben forralós részt kiváltja szerinted, vagy csak a meleg takarót helyettesíti? :)
Oké, ne haragudjatok, teljesen mazsola vagyok. Nincs befőzőautomatám, nem is hallottam még róla. Gőzöm nincs a borkénről, pláne nem tudom, hogy Angliában hol lehet ilyet szerezni. A dunsztolás hogyan működik?
Szia! Nem tudom, kaptál-e azóta választ a kérdésedre, de leírom neked a dunsztolást. Ugyanúgy megtöltöd az üvegeket mindenféle jóval, ahogy a recept írja, előveszed a legnagyobb lábasod, fazekad, beleállítod az üvegeket (nekem 4 fér egy fazékba), az üvegek háromnegyedéig feltöltöd vízzel a fazekat, aztán tűzre rakod. Én úgy szoktam, hogy ha a víz felforrt, utána takarékon még 20 perc, éppen gyöngyözzön a víz. Aztán minél tovább melegen tartani, ha van sok fazék, akkor fazekastól be lehet bugyolálni takarókba, pokrócokba. De hallottam már hűtőtáskás megoldást is. 2-3 napig benne lehet, amíg ki nem hűlt teljesen. Akkor jó, ha a fedőt lehúzta a vákuum(kicsit homorú lett). Ha nem húzta le, akkor tedd hűtőbe, és hamar edd meg :)
Sziasztok!
Nagyon tetszik a recept,és remélem finom is lesz,mert valamelyik nap elfogom készíteni!!:-)
Nekem sincs befőző automatám,de idén először úgy raktam el 32 üveg körtét,hogy nem tettem hozzá cukrot és tartósítószert sem!Egy nagy lábasba raktam az üvegeket,annyi vizet tettem hozzá,hogy az üvegek háromnegyedéig érjen,és így főztem kicsi lángon 30-40 percig, forrás után,utána pedig dunsztoltam.Ja és persze az összes üveget és hozzá a fedeleket kifőztem előtte.:-)
Azóta már majszoljuk is a körtét:-)A csalamádét is így fogom készíteni.:-)
Az üvegekbe van felöntőlé, anélkül nem nevezhetnénk savanyúságnak, tartósítószer viszont nincs. Ha a receptnél használod a gördítő sávot megtalálod az arányokat. A receptet elkészítheted, viszont a tartósítást hagyományos módon kell elvégezned. Tartósítószerrel, borkénnel, az íze viszont akkor már megváltozik.
Persze elkészítheted a receptet, az arányokat felhasználhatod, csak hagyományosan kell tartósítanod. Viszont az íze szerintem így annyira természetes, nem kell hozzá borkén, hogy ropogós maradjon és tartósítószer sem, hogy elálljon.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Köszönöm válaszod...hallottam már róla, de még nem ruháztam be rá...elég húzós ára van...bár pár év alatt megtérül a cukron. Hallottam egy kuktás eltevési módot, annak is hasonló az elve, mint a befőzőnek, megpróbálom azzal a módszerrel...persze nem ipari mennyiségben elsőre.
Köszönöm a receptet! Kriszta
Szia 'Csak Természetesen'
Utánanéztem a befőzőautómatának, mert még sosem hallottam róla. Igazán klassz konyhai kiegészítő. 100%, hogy beszerzek egyet, és akkor még +1 okom lesz, hogy magam készítsem a savanyúságokat, lekvárokat, stb...:)
Itt találtam: http://www.befozoautomata.hu/index.php?oldal=termek&kategoria=befozoauto...
Üdv: Saci
A recept persze elkészíthető, de valahogy tartósítanod kell. Befőzőautomata nélkül, vagy tartósítószerrel vagy borkén hozzáadásával tudod, akkor viszont már más az íze. Én mindent befőzőautomatával dunsztolok, a befőtteket, savanyúságokat, szörpöket, lekvárokat, így mindennek megmarad a természetes íze, színe, állaga, ráadásként pedig a dunsztolást is elvégzi helyettem.
Hozzászólások (26)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. október 1-jén kiemeltük cikkünkben: 5 dolog, amit feltétlen végezz el a kertben még a fagy beállta előtt!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. szeptember 13-án kiemeltük cikkünkben: A 17 legkáposztásabb savanyúság savanyú káposztán innen és túl
Üdvözlettel, NoSalty
Sziasztok! Probalta valaki kuktaban csinalni, meddig kell fozni? Ott altalaban 10 perc alatt megpuhul a hus( diszno,csirke, talan a marhahus is).
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 4-én kiemeltük cikkünkben: 13 hagyományos csalamádé rántott szelet mellé
Üdvözlettel, NoSalty
Tavaly befőző automatában raktam el és sajnos megpuhult! Vajon mit rontotam el?
Adalékmentes sót kell használni.
Szia! Tehát, ha dunsztolva készítem, akkor mindenképp kell tartósítanom valamivel? Szilva
Ha van, mosogatógéppel is lehet dunsztolni : http://gyereketeto.blogspot.hu/2012/06/dunszt-mosogatogepben.html
Szia! Itt csak lekvárról ír (bár azt én nem is szoktam dunsztolni, csak fejre állítom), biztos működik a befőttnél is, de vajon az egész vízben forralós részt kiváltja szerinted, vagy csak a meleg takarót helyettesíti? :)
Szia! Nem tudom, sztem igen.
Oké, ne haragudjatok, teljesen mazsola vagyok. Nincs befőzőautomatám, nem is hallottam még róla. Gőzöm nincs a borkénről, pláne nem tudom, hogy Angliában hol lehet ilyet szerezni. A dunsztolás hogyan működik?
Szia! Nem tudom, kaptál-e azóta választ a kérdésedre, de leírom neked a dunsztolást. Ugyanúgy megtöltöd az üvegeket mindenféle jóval, ahogy a recept írja, előveszed a legnagyobb lábasod, fazekad, beleállítod az üvegeket (nekem 4 fér egy fazékba), az üvegek háromnegyedéig feltöltöd vízzel a fazekat, aztán tűzre rakod. Én úgy szoktam, hogy ha a víz felforrt, utána takarékon még 20 perc, éppen gyöngyözzön a víz. Aztán minél tovább melegen tartani, ha van sok fazék, akkor fazekastól be lehet bugyolálni takarókba, pokrócokba. De hallottam már hűtőtáskás megoldást is. 2-3 napig benne lehet, amíg ki nem hűlt teljesen. Akkor jó, ha a fedőt lehúzta a vákuum(kicsit homorú lett). Ha nem húzta le, akkor tedd hűtőbe, és hamar edd meg :)
Meg jo hogy lehet kapni egy ilyen befozo automatat! Ilyen aron.
A dunszt ugyan azt megteszi es olcso!
Sziasztok!
Nagyon tetszik a recept,és remélem finom is lesz,mert valamelyik nap elfogom készíteni!!:-)
Nekem sincs befőző automatám,de idén először úgy raktam el 32 üveg körtét,hogy nem tettem hozzá cukrot és tartósítószert sem!Egy nagy lábasba raktam az üvegeket,annyi vizet tettem hozzá,hogy az üvegek háromnegyedéig érjen,és így főztem kicsi lángon 30-40 percig, forrás után,utána pedig dunsztoltam.Ja és persze az összes üveget és hozzá a fedeleket kifőztem előtte.:-)
Azóta már majszoljuk is a körtét:-)A csalamádét is így fogom készíteni.:-)
siman vizzel teli labasban lehet hökezelni vagy sütöben...
Csalamádé tartósító nélkül.-
Hogyan hőkezeljem, ha nincs befőzőautomatám, mivel az üvegekben nincs felöntő lé
és tartósítószer sem.
Simán tegyem bele vízbe?
Köszönöm ötleteiteket.
herbike
Kedves herbike!
Az üvegekbe van felöntőlé, anélkül nem nevezhetnénk savanyúságnak, tartósítószer viszont nincs. Ha a receptnél használod a gördítő sávot megtalálod az arányokat. A receptet elkészítheted, viszont a tartósítást hagyományos módon kell elvégezned. Tartósítószerrel, borkénnel, az íze viszont akkor már megváltozik.
Üdv. Csak Természetesen
Hagyományosan dunsztolva nem jó?
Kedves dosika61!
Persze elkészítheted a receptet, az arányokat felhasználhatod, csak hagyományosan kell tartósítanod. Viszont az íze szerintem így annyira természetes, nem kell hozzá borkén, hogy ropogós maradjon és tartósítószer sem, hogy elálljon.
Üdv. Csak Természetesen
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata
Köszönöm válaszod...hallottam már róla, de még nem ruháztam be rá...elég húzós ára van...bár pár év alatt megtérül a cukron. Hallottam egy kuktás eltevési módot, annak is hasonló az elve, mint a befőzőnek, megpróbálom azzal a módszerrel...persze nem ipari mennyiségben elsőre.
Köszönöm a receptet! Kriszta
Szia 'Csak Természetesen'
Utánanéztem a befőzőautómatának, mert még sosem hallottam róla. Igazán klassz konyhai kiegészítő. 100%, hogy beszerzek egyet, és akkor még +1 okom lesz, hogy magam készítsem a savanyúságokat, lekvárokat, stb...:)
Itt találtam: http://www.befozoautomata.hu/index.php?oldal=termek&kategoria=befozoauto...
Üdv: Saci
Befőzőautomata??
Szia! Befőzőautomata nélkül is le tudom készíteni? Kriszta
Szia Chris71!
A recept persze elkészíthető, de valahogy tartósítanod kell. Befőzőautomata nélkül, vagy tartósítószerrel vagy borkén hozzáadásával tudod, akkor viszont már más az íze. Én mindent befőzőautomatával dunsztolok, a befőtteket, savanyúságokat, szörpöket, lekvárokat, így mindennek megmarad a természetes íze, színe, állaga, ráadásként pedig a dunsztolást is elvégzi helyettem.
Üdv. Csak Természetesen