Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa - smarni - daramorzsa12. recept

hozzászólások (21)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A tálaláshoz

összesen: 706 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A tálaláshoz

összesen: 4237 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A tálaláshoz

összesen: 218 kcal

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leontilia
leontilia Sat, 2017-01-14 10:30

Köszönöm! Isteni finom lett! Éppen olyan mint amit a Nagymamám készített. Van hozzá házi baracklekvárom is, tehát tökéletes.

Alízke
Alízke / Alízke Tue, 2016-02-23 17:55

Jelentem, elkészült! Későn vettem észre, hogy nincs itthon mazsolám, így egy marék apróra vágott körtét dobtam bele. Nagyon finom lett - mint Anya császármorzsája régen. :)
Köszönöm a receptet!

Schibo
Schibo Tue, 2014-08-12 06:01

Életemben először készítettem császármorzsát és isteni finom lett! Eddig nem mertem nekiállni, mert gyerekkoromból úgy emlékeztem, ezt macerás elkészíteni, Anyu állandóan csatát vívott vele. Ő is és Nagymamám is sokszor sütötte, Nagyi tanítgatta Anyut, az Övére emlékeztet :) Sajnos az utóbbi években Anyunak már nem sikerült, kissé feledékeny (85 éves).

Köszi a receptet!

Bubu46
Bubu46 Wed, 2014-06-11 14:52

Naaaagyon köszönöm ! Ez valami csuda jó lett és rengeteg és egyszerű és olyan amilyennek lennie kell !Gondoltam egyet - elkerülendő a leragadás/égés problémáját - a magasabb peremű tepsibe beleraktam a szilikonos sütőfóliámat és remekül működik a dolog . Üdvözlettel Bubu

erili
erili Tue, 2013-07-16 06:39

Nagymamám és Édesanyám fele dara, fele liszt keverékkel készítette és ahány deci volt a liszt+dara, annyi dl tejjel öntötték le. A tésztájába is tettek 5 dkg olvasztott vajat. Én is így csinálom és nagyon finom, szaftos. Mindig sütőben készítem, otthon és a Nagymamánál is ez volt a szokás. A kisebbik unokám kedvéért ma is ez lesz :)

Anyamary
Anyamary Sat, 2013-03-16 18:35

fantasztikus csemege! :-) köszi a receptet. morzsás, omlós, édes ... mi kell ennél több?

era1204
Molnár Erika / era1204 Sat, 2013-03-16 19:55

Kedvwes Anyamary,

Nagyon szívesen! :)
Igazán örömmel tölt el, amiért ízlik a receptem alapján elkészített finomság! :)

üdvözlettel: Erika

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2013-03-04 16:30

Már nagyon régóta így készítem, egyszerű, finom, nem száraz. Az unokáim kedvence lett, még másnapra is kell eltennem belőle. Ők alma kompóttal kérik, de jó nekik a barack lekvár is.
Üdvözlet minden kis- és nagy szakácsnak. Marika mama.

Ilonka57
Ilonka57 Tue, 2012-11-20 18:32

Nagyon jó a recept. Én mindig sütőben sütöm zománcos tepsibe (másképp vagy nyers, vagy megég) . Mióta olvastam ezt a receptet, nem keresek másikat. Olyan, mint anyukámé volt, csak ő szárazabbra sütötte (érdekes, soha nem tepsibe és soha nem égett el). Most keverem be, reggel munka előtt megsütöm, hogy délben tudjanak enni.

sántakutya
sántakutya Fri, 2012-11-16 15:35

Kedves Era!

Én már igen sokszor próbálkoztam, de csak most sikerült, így sütőben sütve. Nem hiába mondja a közmondás " jó pap holtig tanul" :))

Hát így jártam én is, öreg koromra sikeredet. :D

üdvözlettel: sántakutya :))))))))))

era1204
Molnár Erika / era1204 Sat, 2012-11-17 19:35

Kedves Jópap! :D

Szívből örülök, amiért siker koronázta tevékenységedet és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok fogja! :D

Minden jót kíván üdvözlettel: egy másik jó pap :D

szakacsszilvi
szakacsszilvi / szakacsszilvi Fri, 2011-09-23 20:24

Kedves Erika,

nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, a fiúk imádják a császármorzsát, de eddig mindig kiszáradt, és kemény lett, akár hány fajtával próbálkoztam. A Te recepted az első, ami nem száradt ki, és puha, omlós volt. Egyszerű volt elkészíteni, és az íze mennyei volt. Kénytelen vagyok holnap is csinálni egy adaggal, mert a párom és a fiam mind megette :).

era1204
Molnár Erika / era1204 Sun, 2011-07-17 20:05

Kedves Bendzsoka!

Szívből örülök, hogy siker koronázta a munkádat, és hogy megelégedettséggel tölt el a végeredmény ..

üdv. e

Bendzsoka
Bendzsoka Sat, 2011-07-16 11:26

Kedves Era!

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!!! A sütőben megsütve tökéletes lett! Végre nem kellett a tűzhely mellett állni, és kis adagokban a teflon serpenyőben kavargatni. Ja, és nem kevés. 5 fős családom részére bőven elég lett - na jó, egy tartalmas leves után. :) Ezután csak így fogom készíteni a császármorzsát!

Örök hálám!

potoczkibelane
potoczkibelane Thu, 2011-09-22 19:29

Kedves Era!
Én is köszönöm a receptet,mert az én édesanyám is így készítette el. GRÍZBŐL!!!!!De nem tudtam a receptet jól.Még egyszer köszönöm!!!!!!! Erzsi

era1204
Molnár Erika / era1204 Sat, 2011-09-24 21:45

Kedves Erzsi :), nagyon örülök, hogy akaratlanul sikerült 2 kellemes emléket "visszacsempésznem" az életedbe ... Minden jót kívánok :)! üdvözlettel: Era

706
búzadara 2 bögre
rétesliszt 5 csapott ek
1 csipet
tej 6 dl
tojás 4 db
porcukor 8 dkg
mazsola 10 dkg
citrom 1 db
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 dkg
sárgabaracklekvár 15 dkg