Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 24.-tejszínes recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 549 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 6574 kcal

energiatartalom / 100 g *

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 373 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gita41
Gitta / Gita41 Fri, 2012-04-06 14:55

A Hulalába lehet keverni kakaóport és akkor nem kell bele csoki és még melegíteni sem kell csak felverni és közben adagolni a kakaóport.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-11-17 21:51

Kedves Jucci!
Nekem is nagyon tetszik, és szeretném kipróbálni. Annyi kérdésem lenne, hogy mikor és hogyan kell kinyitni a sütő ajtaját? Ez nincs benne a receptben, viszont torena-nak adott válaszodban teszel rá utalást. ("Esetleg a sütőd más,vagy nem nyitottad ki az sütő ajtaját sütés közben.")
Előre is köszi a választ!
Tímea

Jucci
Jucci / Jucci Fri, 2011-11-18 11:58

Kedves Tmea!
Mivel torena-nak nem sikerült a tészta,ezért csak találgattam mi lehetett a gond.Mivel ez egy piskóta tészta,nem szabad kinyitni sütés közben az ajtót,mert akkor összeesik,és akkor lesz lapos és tömör tésztánk.
Én csak akkor szoktam kinyitni amikor már látom,hogy szépen barnul a teteje.
De a sütőtől is függ,én itthon gyönyörű piskótákat tudok sütni,de az anyukám sütőjében egyszerűen nem sikerül.
Remélem a segítségedre voltam!
Üdv.:Jucci

Széphajú
Széphajú Sat, 2011-09-03 19:23

Kisfiam ezt választotta szülinapi tortának. 1 hét múlva ünneplünk, megírom a fogadtatást :-)
Egyébként alig várom, hogy megkóstoljam, istenien hangzik a recept!

Jucci
Jucci / Jucci Sat, 2011-08-20 11:33

Kedves dancus!
Bocsánat,hogy csak most válaszolok,remélem még nem későn!
Nem kell utána forralni,amint elolvad a csoki,le is veheted a tűzről.
Kellemes hétvégét!
Jucci

dancus
dancus Wed, 2011-08-17 08:47

Érdeklődnék,hogy miután kevergetve felforralom a tejszínt,utána beleteszem a csokit,együtt is fel kell őket forralni vagy csak megvárni,míg elolvad a csoki? előre is köszi

TPAndrea
TPAndrea Wed, 2011-08-03 13:32

Üdvözlöm!
Egy kérdésem lenne:
Nem lesz túl keserű a krém?Még nem csináltam csokitrotát,de a holnapi napon sor fog rá kerülni és egy kicsit izgulok,hogy jó receptet válasszak!!
Köszönöm a választ előre is!!

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2011-08-03 13:40

Kedves Andrea!
Ízlések kérdése,nekünk nem keserű,főleg ha hulalával készítem,mert az eleve cukros tejszín.
Esetleg azt tudom javasolni,több tejszínt kell melegíteni ugyanezzel a csoki mennyiséggel.Úgy is felveszi a torta a nagyobb mennyiségű krémet,és így biztos nem lesz keserű.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv.:Jucci

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2011-07-28 08:28

Kedves torena!
Elképzelésem sincs miért lett lapos és kemény a tésztád.Nekem ez mindig egy pille könnyű piskóta lesz.Biztos hogy nem kell bele más.Esetleg a sütőd más,vagy nem nyitottad ki az sütő ajtaját sütés közben.Tényleg nem tudom mi lehetett a gond.A krém pedig nekem elég egy 26cm-es tortára.Sajnálom,pedig mindig pontosan ezzel az arányokkal csináljuk ezt a tortát,és a képen látható torta is a recept alapján készült.Tényleg nagyon sajnálom,hogy nem vált be neked.

torena
torena Wed, 2011-07-27 23:13

Ezen a fényképen nagyon jól mutat a torta. Én elkészítettem. Sajnos nem vagyok elragadtatva tőle. A tésztájából esetleg nem hiányzik valami?? Nagyon sűrű, tömény tésztát kaptam, annak ellenére, hogy mindent a leírtak alapján csináltam.
Elég lapos és kemény tésztát kaptam, szinte kopogott, amit csak kétfelé lehetett vágni és nem három felé, mivel nem volt mitől felfutnia.
A krémből dupla adagra volt szükség , mert így sem volt elég,hogy csak kétfelé vágtam a piskótát (bár a második adagot étcsoki nélkül készítettem, hagytam fehéren).
Hulala tejszínhabot használtam, 20 dkg étcsokival, mert nem volt több otthon, de valamiért sokkal sötétebb krémet kaptam, mint ami itt a képen van.
Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Sajnos nekem nem nyerő ez a torta.

549
margarin 18 dkg
cukor 18 dkg
tojás 4 db
finomliszt 20 dkg
növényi habtejszín 5 dl
étcsokoládé 35 dkg
növényi habtejszín 1 dl
étcsokoládé 3 dkg