Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös pörkölt recept

hozzászólások (24)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 830 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 4977 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 107 kcal

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sun, 2014-03-09 08:59

Szia!
Csak egy gondolat amit hozzáfűznék. ( ill. 2 )
A köröm lassabban puhul meg mint a csülök, vagy az oldalas, ezért én azt legalább 1 órával korábban tenném a tűzre. Az alaphoz, ha sűrű, tartalmas alapot szeretnék, pedig tennék még paprikát, paradicsomot esetleg üveges lecsót.
Amúgy a fotó szép, az étel pedig biztosan finom lehetett.
Z

evacili
evacili Fri, 2014-01-24 21:37

Kedves Vicikó!
Ma elkészítettem a csülkös pörköltet a leírás szerint, nagyon finom.! Én inkább körömpörköltet szoktam csinálni, de a kettőt nem lehet összehasonlítani a csülkös javára. Azért egy körmöt beleloptam. Zárójelben megjegyzem, hogy két csontnélküli csülökből és egy körömböl készült, 1.80 kg volt,1158 Ft-ot fizettem érte. Zárójel bezárva! Kétszer eszünk belőle a férjemmel és anyukámmal. Szerintem nem tartozik a drága kaják közé.
Köszönöm Vicikó, hogy megosztottad velünk. Koleszterin csökkentés miatt holnap csirke leves lesz, a főtt húshoz meggymártás. Gondolom így egálba leszek.
Üdv: Cili

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Mon, 2014-01-20 11:01

Kedves Vicikó!
Hétfő reggel van, szokás szerint átböngészem a recepteket (amíg megreggelizek).
Lila döbbenet a hozzászólások többsége....Egy-két kivétellel nem is a receptről, értékelésről szól, hanem - bocsánat a kifejezésért!- egymás fikázásáról.
Tetszik a recept, imádom a "galád kajákat" ez is közéjük tartozik. Amiben eltér az általam készített változattól, az hogy többféle húsból készül, így mindenki megtalálja benne amit szeret. Én pl. imádom a körmöt, a bőrkét, a párom a csüli belsejében lévő húsos részt.
Szeretem olvasgatni a receptjeidet, látszik hogy szívvel-lélekkel főzöl! Néha én is eljutok gondolatban hogy felteszek receptet, a "remekmű" fotóját, de nálam nincs mérleg a konyhában...az egyetlen mérce a sacc-per kábé. A környezetem imádja a főztömet, hétvégére általában én főzök. Ne törödj az ostoba hozzá-nemértő kötekedő álkritkával! Süssél-főzzél jókedvvel, szívvel -lélekkel tovább.
Üdv Bandipapa

evacili
evacili Sun, 2014-01-19 16:32

Nem értelek benneteket! Azon problémáztok, hogy kinek mibe kerül, pedig ez attól függ, hol veszitek. Falun? A fővárosban? Hentesnél, piacon? Nézzetek a csodálatos csülkös pörköltre! Biztos nagyon finom, mint Vicikó receptjei általában. Én megcsinálom! Kerül, amibe kerül!!!

csutkamano
csutkamano Sat, 2014-01-18 19:09

Kedves Vicikó!

Már sajnálom a recepthez írt bejegyzésemet, mert nem kötözködni akartam, csak a zsír mennyiségének elírására akartam felhívni a figyelmet. Belátom, nem így kellett volna észrevételt tenni.
Az 1 főre számított költségnél pedig elkerülte a figyelmemet, hogy a recept még 2011-ben jelent meg, én meg a mostani árakat vettem alapul.
Ha megbántottalak a bejegyzésemmel, akkor elnézést kérek, nem állt szándékomban.
Üdv: csutkamano

kentaur01
kentaur01 Mon, 2014-01-20 10:18

Talán nem szerencsés feltüntetni a költségeket, hiszen ahogy korábban is szó volt róla, sok tényezőtől függ a bekerülési költség. Boltoktól, piacoktól, vidéken vagy fővárosban, házi vagy nagyüzemi, sőt akár lehet saját tenyésztésű a sertés és a hozzávalók is megteremhettek a kertben. Term. kivéve a só, na meg a kömény. :)
Az pedig nyilvánvaló, hogy 100 kanál zsír irreális mennyiség, azaz elírásról beszélünk, ez mindenkivel előfordul. ez egy recept, így főzte az elkészítője, vette a fáradtságot és megosztotta másokkal, ezért gratuláció és köszönet jár. Ötletelni pedig lehet, zsítr vagy olaj stb. Bőrös malachússal is lehet a csülköt "megvadítani" és számtalan variáció létezik meg, Akár füstölt szalonna is mehet az edénybe, és persze több hagyma is. Majd a tűzhely mellett eldől.

szvetter
szvetter Sat, 2014-01-18 14:04

Valódi kötözködésnek tűnik ugyan a zsír mennyiségének és az ármegjelölésnek a felemlegetése, de sajnos igaz!
Az ilyen jellegű ételféleség nem tartozik a kedvenceim közé, ennek ellenére biztos finom.

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-01-18 17:05

Sajnos, nem sajnos, emberek vagyunk, valóban elírtam. Egyébként ez valóban kötözködés, de nem baj, nem érdekel....

Ki is javítom, mert hiba a receptemben, és nehogy valaki még megfőzze 100 evőkanál zsírral.

Az ármegjelölésre pedig plútó55 egész jól megválaszolt! Tökéletesen egyetértek vele! Köszi plútó55! :)

szvetter
szvetter Sat, 2014-01-18 17:59

Ez egy sima "pörkölt", semmi extra, semmi új.
Plútó feltételezése ellenére még én is el tudom készíteni talán.
Mint említettem volt már az előzőekben, nem gusztusom az ilyen jellegű étel.
Ettől függetlenül étvágygerjesztő a képen és biztosra veszem, hogy nagyon finom is.
Épp ezért már órákkal ezelőtt elmentettem a receptkönyvembe még a polémia megindulása előtt........
Köszönöm Vicikó!

plútó55
plútó55 Sat, 2014-01-18 16:43

Aki nem tudja, három fej hagymához pörkölt esetében kb. mennyi zsírra van szükség, az szerintem ne is kezdjen hozzá. Máskülönben, "sajthibákat" lépten - nyomon találhat az ember a különböző szövegekben

Lásd.pl.: Toplista - TOP receptek - "elkeszítve" Folytathatnám, de.........
Ezért is beírtatok már a szerkesztőknek? Több hónapja így olvasható, csak megjegyzem!

Visszatérve: szerintem nem kérdés, hogy elírás, és 1 kanálról lehet szó (hiszen zsíros hús), mert 10 ek zsír szintén sok lenne három hagymához!
Ha megnéztétek volna mikor lett a recept közzétéve ( 2011-ben ), akkor az ár is érthető lenne. A pár éves recepteket ennek tudatában kell nézni az árat illetőleg!

A költség megjelölés egy nagy baromság szerintem, mert az alapanyagok beszerzése számos helyen, a legkülönbözőbb árakon történhet!!!

szvetter
szvetter Sat, 2014-01-18 17:44

Te egy álruhás népnevelő vagy?:)))
Azt meg, hogy mihez kezdek hozzá és minek az ismeretében, kösz, majd én önállóan eldöntöm. Ivarérett vagyok, asszem képes leszek megbirkózni ezzel a hatalmas feladattal egyedül is, egyúttal fájó szívvel nélkülözve a "kedves és útmutató" segítségedet!
Ami meg a húsárakat illeti szerintem már '11-et tekintve sem reális az ár, még megközelítőleg sem. (Pl. azév januárjában az állati termékek ára 17,6-kal emelkedtek a megelőző évihez képest.)
Summa summarum, felesleges vitatkozni ilyesmin.
Ha szubjektíven akarod a dolgot megítélni, attól semmi nem fog téged eltéríteni.

Egyébként szeretnélek figyelmeztetni arra, hogy én az árral kapcsolatosan csak egy kommenthez csatlakozó, válaszadó voltam.
A házszámot kissé eltévesztetted!

Sajtóhibáért még ugyan nem, de a weboldal megújulása utáni megjelenéssel, tartalommal összefüggő észrevételeimet megírtam a szerkesztőségnek már rögtön és aktuálisan, igen!
Kérdésedre reagálva ezt is elárulom.
Ugyanakkor a legmélyebb tisztelettel én is hadd tegyek fel egy kérdést, mindehhez közöd?????

Az árra vonatkozóan meg a beíró megmosolyogtatott és ez késztetett hozzászólásra.
Humor és humorérzék, hallottál a fogalmakról valaha?
Szerintem soha......

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-01-18 17:40

Kedves plútó55!

Valóban elírtam a hozzávalóknál a zsír mennyiségét, de már javítom. 100 g akart az lenni annak idején.

El sem tudom hinni, hogy valaki komolyan gondolja, hogy 100 evőkanál zsírt tettem volna bele???!!!

A felvetéseiddel teljesen egyetértek! Mind az oldalon megjelenő hibákkal, mind az árdologgal kapcsolatban is.
Mert akkor ha már odaírok egy árat amin én vettem a hozzávalókat, azt is oda kellene írni, hogy melyik piacon, áruházban vettem, vagy netán házi vágású állat húsa, stb. Ahány áruház, annyi ár......

Köszi a számomra kedves hozzászólásod!:)

Szép hétvégét kívánok!
Üdv:-) Vici

steve10
steve10 Sat, 2014-01-18 11:26

Én a címet kérem, ahol két és fél kiló húst adnak kevesebb, mint 1800 forintért!

csutkamano
csutkamano Sat, 2014-01-18 10:45

Szívesen megkóstolnám, mert nagyon gusztán néz ki, de én biztosan nem fogom elkészíteni.
Nincs tévedés a hozzávalók felsorolásánál, mert a recept szerint 100 (száz !) evőkanál disznózsírral kell készíteni?
Fél kiló mangalica zsír 850 Ft (ez csak a szükséges mennyiség töredéke), és a többi hozzávalót még nem is számoltam. Hogy jön ki így a 300 Ft/ adag ?

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-01-18 16:54

Kedves csutkamano!

Köszönöm az észrevételed, valóban hiba van a zsír mennyiségénél a leírásomban.
A HELYES A 100 G, nem pedig evőkanál.

Egyébként nem készítenék olyan ételt, amibe 100 evőkanál zsírt tettem 2.5 kg húshoz....

Kijavítom.
Üdv: Vicikó

csato
csato Mon, 2011-10-31 01:36

Hm..ez egy nyelés lett volna!:)Tudom szentségtörés,de egy pici olajon dinsztelem csak a hagymát.Csak,hogy egészségesebbnek tűnjék........meg zsírból ölég is ami benne van!De imádom!És én így így gyártom.Mikor úgy remegve,rezegve bebújik a szánkba..isteni finom!Körömből sem rossz friss ropogós kenyérrel.Na jó dugulok,csurog a nyálam,és elmúlt éjfél.Háj elég van már rajtam!Mindig bűnbe visztek!Érvényes ez?Neeeeeeeeem!üdv Csató

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-30 21:51

Kedves Vicikó!

Mi tipikusan szeretjük, és fantasztikus, hogy felraktad:-))
Elmentve:-))
Szép és békés hetet kívánok!
Éva-Anyóca

830
sertéscsülök 1 kg
sertésköröm 1 kg
sertésoldalas 50 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
disznózsír 10 dkg
fűszerpaprika 5 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
2.5 teáskanál
fokhagyma 6 gerezd
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
víz 1.5 l