Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes keksztekercs proteines meggyes túrókrémmel recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

tészta

krém

összesen: 675 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

tészta

krém

összesen: 2697 kcal

energiatartalom / 100 g *

tészta

krém

összesen: 237 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Fri, 2018-06-22 19:37

Nyilván ezek az édességek nem arra valók, hogy agyba-főbe zabáljuk. Akik követnek egy viszonylag mentesnek mondható életmódot hosszú évek óta, azoknak igenis jó alternativák. Azok nem készítenek minden héten még ilyen sütiket sem. De ha nagy ritkán mégis, akkor viszont megpróbáljuk bűnünket csökkenteni. És ez nem becsapás. Nem szeretnék vitatkozni a cukor kiváltására alkalmas alternatívákról, de ezek nem cukorhelyettesítők. Legalábbis nem mindegyik. Amúgy a süti nagyon finom, nagyon rég nem készítettem már süteményt, és erre a hűvös hétvégére, amikor már elfogyott a cseresznye, a meggy már nem esik olyan jól, a barack pedig még nem olyan finom, dinnye még nincs, nagyon hálás lesz kis családom az "okos" nasiért. A mérleg sem fog többet mutatni és a cukorszintünk sem ugrik meg, az a kevéske liszt pedig több hónap után nem fog megártani. Mértékkel azt gondolom mindent lehet. Köszönöm és én személy szerint várom a következő jó kis ötleteidet.

Artemisz
Artemisz Sat, 2018-05-26 13:27

Ok., hogy nincs benne cukor, de a keksz színtiszta liszt (és adalékanyag), és a liszt pont olyan "szemétkaja", mint a cukor...

salsera
salsera Mon, 2018-05-28 14:03

hátigen. mire lehetne kicserélni a ht. kekszet?

illetve mindenképp kell bele fehérjepor vagy azt mivel lehetne helyettesíteni, főleg h kisgyerek is belekóstolna...

Fitten-pozitívan
Fitten-pozitívan / Fitten-pozitívan Mon, 2018-05-28 14:26

Szia, :) a fehérjepor természetesen elhagyható a túrókrémből, esetleg sűrítésre helyette egy kevés kókuszlisztet ajánlok. A cukormentes háztartási kekszet esetleg cukormentes teljes kiőrlésű kekszmorzsával tudod helyettesíteni, de ha alapvetően a búza a probléma az étkezésedben, akkor ez esetben a teljes kiőrlésű keksz sem a megfelelő alternatíva számodra.

Artemisz
Artemisz Mon, 2018-05-28 14:13

Semmire nem lehet kicserélni. Amíg a szemetet akarjuk "helyettesíteni", addig nincs tiszta étkezés... És marad a függőség is. Zsákutca.

salsera
salsera Mon, 2018-05-28 15:30

szerencsére elég sok ételnek megvan a tiszta verziója is, a kérdésem nyilván erre vonatkozott, nem szeméttel gondoltam helyettesíteni a szemetet!!

Artemisz
Artemisz Mon, 2018-05-28 17:48

Nem értettél. :)
Ha tisztán akarunk étkezni, akkor le kell tenni a "drogot".
Akkor tudomásul kell venni, hogy nem eszünk -gyűjtőfogalomként- édességet. Nincs kecske is meg káposzta is meg juhász is egyszerre... Vagy ez - vagy az... Nem lehetünk egyszerre kinn is meg benn is...
Ha a lisztet, cukrot ilyen-olyan -szintén mesterséges- adalékanyagokkal, ízesítőkkel, méregdrága hobelevancokkal akarjuk kiváltani, csak önmagunkat csapjuk be... A cukorhelyettesítők is károsak - nagy mennyiségben biztosan.
El kell hagyni a "nasizás" rituáléját. Nem kell kábítani magunkat.
Persze, tőlem mindenki azt csinál amit akar, csak időnként kiveri a biztosítékot, amikor valaki pl. cukormentesnek hirdeti a receptjét, miközben a hozzávalók között szerepel 2 tábla csokoládé... :))
A tiszta étkezésben a "nasi" a gyümölcs. Feldogozatlanul, natúron. És saját tapasztalom, hogy a gyümölcsben lévő természetes cukor nem hizlal. Én legalábbis bármennyi gyümölcsöt ehetek. Ellenben a liszttel-cukorral, aminek -a mondás szerint- már a látványától is hízom...

675
háztartási keksz 350 g
kókuszzsír 15 g
kókusztej 3 dl
cukrozatlan kakaópor 15 g
erythritol 3 ek
sovány túró 250 g
fehérjepor 2 ek
erythritol 2 ek
kókusztej 30 ml
meggy 100 g
kókuszreszelék 2 ek