Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dalmata torta párizsi krémmel töltve recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

összesen: 1319 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

összesen: 13186 kcal

energiatartalom / 100 g *

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

összesen: 379 kcal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vilo
vilo Sat, 2019-11-16 20:14

Többször elkészítettem már, és egészen egyszerűen fantasztikus ez a torta! Fenséges a párizsi krém, egyáltalán nem émelyítő az íze, megmarad az étcsoki enyhén kesernyés, mély íze. A krém több, mint 1 liter, tehát jut bőven a tortára, a rétegek között 1,5 cm vastag a csokiréteg, látványra is fantasztikus. A marcipán kéreg pedig a bónusz az egészen, cukrászminőségű tortát lehet sütni a recept alapján. Nagyon hálás vagyok érte, köszönöm, hogy leírtad nekünk Erabell! <3

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2012-10-24 18:21

Nagyon szép a torta, gratulálok. De Hulala helyett használj állati eredetű - nem főző - tejszínt.
Üdv: Scarlett

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 15:29

Szia!Köszönöm szépen!Az állati eredetű miben különbözik a Hulalától?Gondolom az íze is másabb.Vagy mégis miben másabb?Köszönöm a választ!:)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2012-10-25 18:52

Megkerestem hogy miből dobják össze a Hulalát (még én is elájultam...):
"A növényi tejszínt gyakran emlegetik az egyik márkanéven Hulalának. Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok, cukor, nátrium-kazeinát, só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b, aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid."
Az állati eredetű viszont csak a következőket tartalmazza (a Milli összetevői):
"Összetevők: tejszín, módosított keményítő, stabilizátor"
Mindamellett h az állati eredetű igazi tejszín finomabb, kevesebb nem kívánatos összetevőt tartalmaz.
Mostanában még jobban törekszem arra, h legalább itthon a saját készítésű ételek, sütik többé-kevésbé egészségesek legyenek (nem véletlen éltek nagyanyáink sokáig, ennyi készen kapható "szemetet" nem ettek meg). A mottóm "az vagy, amit megeszel"

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 20:07

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Ezután én is meggondolom,hogy milyen tejszínt fogok használni!Köszi még egyszer!:)

Édrien
Édrien Tue, 2012-10-23 10:07

Kedves Erabell!
Az ilyen egyszerű, és éppen ezért szép sütiket szeretem. (Már ha nem haragszol meg az egyszerű szóért. Talán a letisztult megfelelőbb lenne.) Semmi fölösleges cicoma... :))
A tappancsnyomokat első pillantásra dalmata foltoknak néztem. De mindkét variáció jó lehet.
Köszönöm az ötletet: Adrien

erabell
Erabell / erabell Tue, 2012-10-23 17:44

Kedves Édrien!Nagyon szépen köszönöm a kedves és dicsérő szavakat!Szerintem is éppen attól szép,mert nincs kicicomázva.Nekem is rögtön elnyerte a tetszésem!:)))

1319
tojásfehérje 8 db
tojássárgája 8 db
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
csokoládé 40 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
margarin 50 dkg
cukor 20 dkg
növényi habtejszín 700 ml
cukorfondant 40 dkg
cukorfondant 3 dkg
ételfesték 10 csepp
marcipán 3 dkg