Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás epres túrótorta recept

hozzászólások (64)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 126 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

összesen: 1501 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 72 kcal

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-05-05 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.05.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Sugi91
Sugi91 Thu, 2018-05-17 07:32

Kedves Audrey! :)
Most írok először hozzászólást bármihez is itt a NOSALTY-n, úgyhogy nem tudom, mennyi esélye van, hogy kapok is rá választ :) De szeretném megkérdezni (bár már biztos unod az efféle kérdéseket, mert láttam, hogy mások is tettek fel hasonlókat), hogy ha csak eritritollal (vagy hogy is kell írni :)) szeretném elkészíteni ezt a finomságot, amire remélem a hosszú hétvége alatt lesz is alkalmam, akkor mennyit használjak belőle? Tudom, hogy más az édesítő értéke, mint a cukornak, de nem tudom, hogy ennyiféle édesítőből hogyan rakjam össze, hogy eritritolból mennyi kellene! Tudnál nekem segíteni ebben, kérlek? Még csak egyetlen sütit csináltam eritritollal, de ott csak az szerepelt a receptben, így könnyű dolgom volt! :)
Nagyon szépen köszönöm előre is, ha tudsz segíteni!
További csodaszép napokat, jó sütögetést :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Thu, 2018-05-17 13:11

Kedves Sugi91!
Az eritritol kevésbé édes mint a cukor (kb. 130g eritritol kell 100g cukor helyett).
Szóval kb. 12 evőkanállal tehetsze bele abból is nyugodtan. De kóstolgatsd és lehet többet is, attól függően mennyire vagy édesszájú. Én pl. édesebben szeretem mint a többség. :)
Remélem sikerülni fog!
Audrey

dadimami
dadimami Wed, 2018-03-21 00:29

Ez is (pláne) megérdemelte volna a benevezést a húsvéti receptversenybe.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-05-01 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-02-27 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Fri, 2016-02-26 22:13

Kedves Kata! Én azért használok 3 féle édesítőt mert nem igazán szeretem az eritrit és a xilit ízét, utóbbiból pedig nem is merek sokat sokat használni mert van akinek megy tőle a hasa. Nekem íze miatt az vált be ha kombinálom őket:) Persze nyugodtan használhatunk bámilyen édesítőt, a mennyiséget pedig kóstolással lehet a legjobban eltalálni. Mert hát van aki édesebben szereti:)
Üdv. Adrienn

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-02-26 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ana.roja
Ani.R / ana.roja Wed, 2015-07-15 17:45

Egy túrótortának legyen morzsa-alapja. Ennyi. Akinek lelkifurdalása van egy szelet hagyományos túrótorta elfogyasztásától, azzal már baj van.

Jailer
Jailer Thu, 2016-03-03 14:50

Ez egy ilyen torta, szerintem ha nem tetszik, ne csináld meg! Értelmetlen megjegyzések helyett dobj össze egy morzsa alapú túrótortát, kíváncsi vagyok, azt is ennyien értékelik-e!?

mézédes
mézédes Wed, 2015-06-10 10:19

Nagyon finom és gyorsan elkészül. Ezen a héten már másodszorra...

janikukac
Janikukac / janikukac Fri, 2015-05-22 21:28

Kedves Audrey! Nagyon aranyosnak tűnik a recepted, viszont én hétköznapi cukorral szeretnék édesíteni. Ebben az esetben milyen adagot tegyek bele?
Üdv, egy kezdő fiú! :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sat, 2015-05-23 19:18

Kedves Janikukac!
Cukorból ugyanannyit tennék mint xikitből, vagyis kb 12 evőkanállal. De azt javaslom kóstolgasd, hogy tényleg annyira legyen édes ahogy te szereted:)
Audrey

lbori
lbori Fri, 2015-05-22 17:05

Isteni ! Én nyírfa cukorral és répacukorral készítettem, kb. fele-fele arányban, és babapiskótával borítottam be. Azt tervezem, hogy banánnal, cseresznyével, barackkal,és meggyel is ki fogom próbálni. Egyszerű az elkészítése, mutatós és finom!

andi008
andi008 Fri, 2015-05-15 13:15

köszönöm a receptet, isteni finom!! már több alkalommal elkészítettem, édesítőnek én csak folyékonyt használok hozzá. ha más is folyékony édesítővel akarná elkészíteni: nekem kb. 6 teáskanálnyival lett pont jó. :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Fri, 2015-05-15 14:05

Kedves andi008!
Örülök, hogy kipróbáltad a receptet és megosztotad a tapasztalatod, nagyon hasznos! :) Köszi!
Adri

kat52
kat52 Sat, 2015-04-18 14:03

Kedves Audrey!Nagyon finom lett a túrós!Köszönöm a receptet!Nem tudtuk kivárni a min.4 óra hűtést,kb 2 óra múlva ettünk belőle,de már így is fincsi.A többit vissza tettem a hűtőbe,később még jobban megdermed,de ilyen rövid idő alatt is kilehetett venni,nem esett nagyon szét.Biztosan többször is elkészítem!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-04-18 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

VeroRosyth
VeroRosyth Fri, 2015-04-03 21:20

Hello :) Ma elkészítettem a húgommal, jól sikerült :) Legközelebb kicsit több édesítőport teszek bele, de amúgy fini lett !!!! :) Ez volt az első süti/torta, amit nem cukorral csináltunk. Köszi a receptet!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sun, 2014-06-15 21:33

Kedves Adél!
Nem tudom milyen formában szeretnéd a szeviát használni, de úgy tudom annak nagyobb az édesítő ereje mint a cukoré, míg az eritritolé 60-80%-a csak a cukornak. Éppen ezért mindenképp kevesebb. Én óvatosan bánnék vele, apránként adnám hozzá és kóstolás alapján dönteném el mennyi elég:) Egyébként is mindenkinek más az ízlése cukor terén, úgyhogy a kóstolás a legjobb módszer.
Remélem azért segítettem.
Adri

Keti27
Keti27 / Keti27 Wed, 2015-05-06 14:04

Kedves Adri,
én nem szoktam édesítőszert használni: milyen mennyiségeket ajánlasz, ha csak xillittel készíteném?

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2015-05-11 15:58

Kedves Keti27!
Elnézést, csak most vettem észre a megjegyzésed. Én kb 12 ek xilitet tennék bele, de azt javaslom közben kóstolgasd mert ízlések és pofonok: van aki édesszájúbb van aki nem szereti a nagyon édes desszerteket. :)
Remélem segítettem.
Üdv.
Audrey

126
sovány túró 750 g
joghurt 660 g
eper 500 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.25 citromból nyert
zselatin 35 g
vanília kivonat 1 ek
xilit 5 ek
folyékony édesítőszer 45 csepp
1 csipet
erythritol 5 ek