Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás péksütemények recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 380 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1519 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 262 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz
Artemisz Mon, 2013-02-25 10:21

Ui. Nem a diótól kell félni, hanem a műanyagoktól. Soha nem a természetes élelmiszerektől hízunk és/vagy leszünk betegek.

Artemisz
Artemisz Mon, 2013-02-25 10:18

Kedves Éva!

Diétás liszt nincs (mert nem lehet!), átverés az egész. És persze, jó sok pénzért...

Amiben egyetértünk, a dió kiváló élelmiszer, mert természetes (természetben előforduló, feldolgozatlan). A dió VALÓBAN "élelmiszer", nem iparilag előállított műanyag, mint pl. a "diétás liszt". :)

Üdv.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-02-25 14:55

Kedves Artemisz!
Valóban törtem a fejem, hogy teljes kiőrlésű lisztekből én is össze tudnám állítani ezt a keveréket, ami valóban igen drága, bár tudjuk, hogy a teljes kiőrlésű lisztek sem olcsók. Ha lesz rá egy kis időm, biztosan természetesíteni . Üdv: Évi néni

Artemisz
Artemisz Mon, 2013-02-25 17:08

Kedves Éva!

Még egy illúziót összerombolok: a teljes kiőrlésű lisztek is ugyanolyan értéktelen csirízek, mint a "sima". (Ezt már máshol is leírtam.) Ugyanis a liszt (teljes ki)őrlése és felhasználása között optimális esetben is hetek telnek el. Addigra viszont az összes vitálértékét elveszíti, ergo: semmivel nem ér többet. (Csak többe kerül.) A gabonafélék fontos táplálékok, de a gabona (búza, rozs, stb.) őrölt formában semmit nem ér. Az őrlés utáni végtermék a csiríz, ami semmi, de semmi tápanyagot nem tartalmaz, a szervezet nem tudja hasznosítani, így egy része természetes úton távozik, a nagyobbik része lerakódik zsírként.

Akkor mi a megoldás?
Aki valóban egészségesen akar táplálkozni (és nem hízni), annak likvidálnia kell az étrendjéből a lisztet és a mesterséges cukrot.
Hogy ez baromi nehéz, mert a liszt és a mesterséges cukor drog, vagyis jönnek a kínzó elvonási tünetek?
Tudom. De el kell dönteni, hogy mit akarunk. Egy biztos: önámítással nem megyünk semmire.

Az "élelmiszer" gyártók persze tudják mindezt, csak nem fogják a démosz orrára kötni, mert a "fogyókúrás", "diétás" termékek gyártása hatalmas üzlet.
Sőt, Magyarországon még a dietetikai tanszéken sem oktatják a valóban egészséges táplálkozást. A hatalomnak nem érdeke, hogy sok egészséges, hosszú életű nyugdíjas legyen.

Persze, mint írtam (itt vagy máshol), mindenki maga dönti el, hogy mit eszik. Én nem igét hirdetek, csak tájékoztatok. (Sőt, sok cukros-lisztes ételt is készítek, mert van, aki csak azt eszi meg.)

Üdv.

Üdv.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-02-25 18:11

Kedves Artemisz!

Én sem eszem ám hűvös halomba a lisztes-cukrost. Sőt, hosszú évekig nem ettem kenyeret, de most mivel sütök, eszem valamennyit. Tudom, mit ölnek, vesznek el a gabonából, majd újra eladják nekünk, de mivel ebben a korban élünk, ezt kell fogyasztanunk, vagy sem. Én úgy érzem, hogy a lehetőségekhez képest kiegyensúlyozottan táplálkozom, és így is nézek ki. Mértékletességgel, megfelelő válogatással csak életben maradunk, hiszen az ember alakul a környezetéhez, ha már azt ilyen fokon megváltoztatta. Régen is csak fogyasztottak gabonát, ők is megéltek belőle. Sajnos, ha úgy gondolkodom, mi az amit jó szívvel megehetek, akkor bizony hamar felkopna az állam. Mindenki belátása szerint dönti el, mit vesz magához. Nekem ilyen téren igazán lelkiismeret furdalásom sem magammal, sem a családommal nincs. A lehetőségeinket megpróbálom józan módon hasznunkra fordítani és eszerint élni, étkezni. Üdv: Évi néni

Artemisz
Artemisz Tue, 2013-02-26 22:03

Kedves Éva!

(Nem Éva néni, csak Éva, mert már én is lassan néni-korú vagyok... :) )

A nagymamám és dédmamám még a kemencében sütötte a kenyeret, a fehérsége "státusszimbólum" volt... De mégsem betegedtek meg tőle, nem híztak el, mert alig-alig jutott belőle, több volt az éhes száj, mint a kenyér...
Ma már más a helyzet. Ma már minden üzlet, aminek következtében folyamatosan manipulálnak bennünket, és nagyon-nagyon ébernek kell lennünk.
Én nem bízom az életben maradásunkban, de ne legyen igazam.

Minden jót kívánva Neked:
Artemisz

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-02-27 20:39

Kedves Artemisz!

Itt küldök neked egy kis pozitív energiát, hátha ebben a csúf világban örülsz egy kis jónak is. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-02-25 10:02

Csodás-mosolygósak Vassika! Hogy a fiad milyen szerencsés!!! Üdv, T:)

380
diabetikus liszt 20 dkg
diabetikus liszt 10 dkg
dió 5 dkg
tejföl 2 ek
víz 1.5 dl
méz 1 teáskanál
friss élesztő 1.5 dkg
dióolaj 1 ek
1 tk