Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csemege recept

hozzászólások (19)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A mázhoz

összesen: 517 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A mázhoz

összesen: 3108 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A mázhoz

összesen: 453 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-01-25 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.01.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Hoborc
Hoborc Sat, 2014-08-16 14:22

Elkészítettem. A habot csak utólag, a szárítási időre kentem rá, így nem barnult meg. A diós masszára egy kis baracklekvárt kentem, igazán pikáns és szép lett.

Gombinyul
Gombinyul Thu, 2013-03-14 22:53

Már másodjára készítettem el, nagyon finom! Ezúttal a külalakja is szebb lett, de még van hova fejlődnöm! Annyira nosztalgikus érzésem van ezzel a sütivel kapcsolatban, biztos, h ettem már gyerekkoromban, de sajnos nem emlékszem kinél..

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-08-19 19:46

Délelőtt elkészítettem, és akkora sikere lett, hogy most készül egy újabb adag. Köszönöm a receptet.

Fenyvesi Lászlóné
Fenyvesi Lászlóné Sun, 2012-03-04 15:45

Köszönöm a receptet!
Nekem nagyon bevált. Kétszer készítettem,teljesen a leírás szerint és nagyon jó lett!
Mindhárom gyerekem, anyukám és én is nagyon szeretem!
Köszönettel! Márti

Klári
Klári / Klári Sun, 2010-12-19 18:25

Kedves Niurka!
Próbááld meg úgy,hogy amikor már a hab nem ragad, tegyél rá egy zsírpapírt, úgy a teteje sokkal
lassabban sül.
Üdv.: Klári

Niurka
Niurka Tue, 2010-12-28 12:20

Aha, értem, köszönöm. Egyébként, ha rakok bele citromlevet még inkább bebarnul (hiszen a citromlé a hőre barnul), bár úgy könnyebb felverni, tudom.

salyk
salyk Tue, 2010-12-14 09:44

Nekem is édesanyám csinálta, de ö a tésztájába tett citromhéjat és levet, a habba is citromlevet.

Klári
Klári / Klári Tue, 2010-10-19 17:46

Kedves hozzászólók !!!!!
Mindenkit biztatok, hogy próbálja ki, akár nosztalgiából, vagy csak azért mert a recept alapján jónak találja. Várom a visszajelzéseket.
Üdv: klári

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-04-07 20:23

Kedves Klári!
Már jónéhányszor megsütöttem ezt a finom sütit, mert mindenki szereti. Az eredeti recepthez képest dupla adagból készítem és mindig elfogy.
Köszönettel, Edit

Niurka
Niurka Wed, 2010-12-08 01:03

Már többször próbálkoztam ezzel az édességgel, finomnak finom, viszont minden alkalommal bebarnul a hab rajta. Ha 100 Celsius fok fölé tekerem a sütőt barna lesz, ha alatta maradok, akkor nem szilárdul meg. Pedig betonkeményre verem a habot, tökéletes, nem folyik, de nem szárad ki teljesen a sütés folyamán, ha igen, akkor viszont barna lesz. Tudnál segíteni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-19 17:20

Ez a süti gyerekkorom egyik kedvence volt. Édesanyám mindig mikuláskor késztette főleg és a csomagban is mindig volt pár darab...

mandie
mandie / mandie Tue, 2010-10-19 13:17

mi zongorabillentyűnek hívjuk és nagyon szeretem a nagymamám szokta sütni :) nyammnyamm

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-10-19 10:26

Kedves Klári, ez olyan finomnak tűnik, hogy ki fogom próbálni. Ráadásul tök egyszerű elkészíteni. Szeretem az Édesanyák, Mamik, Dédik receptjeit. Köszönettel, Edit.

517
dió 28 dkg
porcukor 14 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 1 db
porcukor 14 dkg